Otthon / Hobbi

8 szuper DIY lakásdekor befőttesüveggel

Mutatós és praktikus rendszerezés a konyhában

A kallódó konyhai eszközök nem nyújtanak túl szép látványt, de ezekben a tetszőleges színűre festett, átkötött üvegekben már a konyha díszei lesznek, ráadásul mindig kéznél vannak, amikor éppen szükség van rájuk.

 

Újrahasznosítás duplán

Eltört a kedvenc színes poharad vagy mécsestartód? Még új életet lehelhetsz bele, miközben egy befőttes üveget is újrahasznosítasz! Az eltört üveget tekerd egy vastag ruhába, és egy kalapács segítségével, nagyon óvatosan törd apróbb darabokra. Ez után egy ragasztópisztoly segítségével mozaikszerűen ragaszd fel a kis cserepeket a befőttesüvegre – légy óvatos, mert a szélek élesek lehetnek!

 

Pénzalap a terveidhez

A nadrágzsebekben, táskákban kallódó aprót bedobhatod egy erre a célra rendszeresített kis perselybe, amit még dekorálhatsz is annak megfelelően, hogy milyen célra gyűjtöd itt a pénzt: a következő utadon ebből fizetsz majd be egy múzeumba? Ez lesz a nasi pénzed a kedvenc fánkozódba? Esetleg elkoktélozod majd egy barátnős estén? Csak rajtad áll, mi az, amire szívesen dobod be az érméket!

 

Kreatív rend

A rendezett íróasztalon jobban megy a tanulás, a befőttesüvegek pedig nem csak sok apró holmit el tudnak nyelni, de mivel átlátszóak, mindig könnyű megtalálni, amit éppen kerestek. Ha régi műanyag játékokat ragasztasz az üvegek tetejére, majd ezeket valamilyen vibráló színű festékkel lefújod, még mókásabb, még vagányabb tárolókat kapsz.

Olvastad már?  6 dolog, amit lakberendezők szerint végleg száműznöd kéne a hálószobádból

 

Oldalak: 1 2