Dekor / Otthon

Önts egy kis festéket a befőttesüvegbe, és figyeld, mi történik!

Önts egy kis festéket a befőttesüvegbe, és figyeld, mi történik!

A befőttesüveg nem csak a lekvár tárolására alkalmas – egy kis festék segítségével igazán csodálatos dekorációt alkothatsz belőle! Hoztunk néhány inspirációt, és garantáljuk, ha egyszer ráéreztél az ízére, nincs az az erő, ami visszafoghatná a kreativitásod!

Galaxis az üvegben

Ahhoz, hogy saját galaxisod legyen, töltsd fel vízzel az üveget körülbelül a harmadáig, adj hozzá kék színű festéket, majd tegyél bele egy darab nedvszívó textilt és jól rázd fel az egészet.

Ezután töltsd tele vízzel, és apránként önts hozzá piros festéket, amíg lilás színt nem kapsz. Tegyél újra nedvszívó textilt az üvegbe, hogy feligya a víz nagy részét, majd ismét rázd meg. 

A fölösleges folyadékot öntsd ki, és hagyd megszáradni az alkotásodat. A galaxist végül fehér csillagokkal is bepöttyözheted.

Ombre üvegek

Önts kevés tetszőleges színű festéket egy üvegbe, majd márts bele egy vékony ecsetet, és húzgáld fel az üveg falára.

Várj egy kicsit, de ne hagyd teljesen megszáradni. Ekkor önts fehér színű (vagy más, világosabb árnyalatú) festéket az üvegbe, és egy rongyon vagy papíron állítsd fejjel lefelé, hogy a világos festék lefolyva teljesen beterítse az üveget.

Tündérfény a szobádba

Ehhez a különleges üveg dekorációhoz fluoreszkáló festéket kell használnod.

Ha sűrűbb pöttyöket szeretnél, márts egy fogkefét a festékbe, majd a fejét az üvegben tartva húzd végig a hüvelykujjadat a sörtéken. Nem árt, ha ehhez a művelethez gumikesztyűt használsz.

Ha rendezettebb pöttyöket szeretnél, és szívesen bíbelődsz a DIY projektjeiddel, akkor természetesen egy vékony ecset hegyével apránként is bepöttyözheted az üvegedet.

Fémes festék

Érdemes különleges festékekkel is kísérletezned, mert ez az áttetsző, metálos fényű változat például különösen jól mutat az üvegen.

Ha sötétebb felületet szeretnél, önts festéket az üveg aljára, és hagyd fejre állítva lecsorogni, ha pedig világosabbat, hígítsd vízzel a festéket – ha egészen világos felületet szeretnél, akár a körömlakkodat is használhatod feloldva, ehhez viszont víz helyett valamilyen oldószert érdemes a festékhez adnod.

Rajzolj bármit!

Végül egy kakukktojás következik, hiszen itt kívülről kell dekorálnod, de a lényeg belül történik.

Mivel az üveg felülete nem sík, így nem egyszerű szép rajzot készíteni rá. De ha egy papírra felskiccelt vagy kinyomtatott mintát az üvegbe teszel, kívülről, a vonalakat követve már könnyen felfesthetsz bármilyen dekorációt az üvegedre.

Ha gondolod, utána egy alapszínnel is bevonhatod belülről, hogy azon rajzolódjon ki a kívülre felfestett minta.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást