5 divatszabály, amit érdemes felrúgni

5 divatszabály, amit érdemes felrúgni

Címlap / Stílus / Divat / 5 divatszabály, amit érdemes felrúgni

Divatszabály? Eleve a szó maga egy ellentmondás, elvégre hogyan létezhetnének szabályok a divatban? Sajnos ez a tény nem akadályozott meg abban néhány korlátolt divatdiktátort, hogy ne találjanak ki pár balga előírást. Ők úgy látszik, nem hallottak még arról, hogy a szabályok azért vannak, hogy megszegjék őket, főleg azokat, amelyek azt hivatottak megszabni, hogy egy nő mit vehet fel. Az alábbi archaikus szabályok ugyan hosszú ideje a köztudatban vannak, mégis érdemes felrúgni őket.

1. Kerüld a vízszintes csíkozást, ha nem vagy vékony

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Az elmélet szerint a horizontális csíkok ugyanis még szélesebbnek mutatják az embert. Nos, ebben optikailag valóban lehet valami, és ha van rajtad mit fogni, egy keresztben csíkos ruhadarab tényleg nem fog kifejezetten vékonyabbnak mutatni a valós alakodnál, de mégis, mit jelentsen ez? Hogy egy formás nő csak és kizárólag feketében járjon, csak azért, mert az slankít? Ha tetszik a vízszintes csíkozás, nyugodtan vedd fel. Csak arra érdemes figyelni, hogy csíkos top esetében egyszínű alsót válassz és derékvonalban tűrd be. Csíkos ruhák esetében figyeld az összképet: kiemeli a problémás testrészeket vagy eltereli a figyelmet róluk?

2. Ezeket a színeket ne viseld együtt

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Egy újabb abszurdum, hiszen minden szín gyönyörű és nincs olyan, hogy ütnék egymást, illetve ha mégis, az összeállítás annál ütősebb lesz! Ne kombináljuk a tengerészkéket és a feketét? Dehogynem, hiszen remekül mutatnak együtt! Ne viselj együtt barnát és feketét? A sötét színek jól állnak egymásnak, tehát ez is badarság. Nem megy egymáshoz a pink és a piros? Ugyan már, hiszen egy tavaszi csokorban is csodaszép együtt ez a két szín, egy öltözéken belül pedig szintén. Ne keverd magadon az ezüst és az arany ékszereket? Emiatt sem kell aggódnod, az összhatás remek lesz!

3. Ne látszódjon a melltartópántod

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Szerencsére már nem a középkorban élünk, így ezt a szabályt is semmibe vehetjük. Egyrészt már feltalálták a szilikonból készült pántot, másrészt ki mondta, hogy egy kivillanó pánt nem nézhet ki jól? És nem, nem kell testszínűnek lennie, sőt, minél színesebb, annál jobb! Emlékszünk Carrie Bradshaw-ra? Ő igazi divatikon volt és tőle megtanulhattuk, hogy a fekete melltartópánt pont arra való, hogy kivillanjon egy fehér trikó alól. Kylie Minogue szintén ezzel az összeállítással tette emlékezetessé „Love at first sight” című slágerének videóklipjét, amely annak ellenére, hogy 18 évvel ezelőtt készült, még mindig menő és friss.

4. A zokni-szandál rémálom

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Abban egyetértünk, hogy amikor egy idősebb úriembert látunk gyógyszandálban fehér zoknival, akkor nem éppen az jut eszünkbe a látványról, hogy micsoda bátor „fashion statement”. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy egy csinos női szandál nem mutathat jól zoknival, így ez a szabály is semmisnek tekinthető. Ahogy a nyitott orrú körömcipőinkhez is nyugodtan vehetünk harisnyát, hiszen a közhiedelem ellenére ma már ez sem számít tabunak. Egy elegáns cipő és egy minőségi harisnya igenis divatos lehet együtt és még a pedikűrt is megspórolhatjuk.

5. Szoknya szabályok

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Az első elfelejtendő szabály az, hogy az alacsony lányok nem hordhatnak hosszú szoknyát, mert az optikailag „összenyomja” őket. Lásd az első pontot: mindenki azt hordjon, amiben jól érzi magát, a testalkatára való tekintet nélkül. Az is tévhit, hogy a farmerszoknyához nem illik a farmering. Ki szerint? Hordj farmeron farmert nyugodt szívvel. Aprómintás szoknyához nem illik a feliratos felső? Ugyan már, dehogynem, csak tudni kell viselni. Ne hordjunk sportcipőt a szoknyához? Ez a regula talán a nagymamáink idejében még megállta a helyét, de akkoriban még nem lehetett kapni olyan cukibbnál cukibb tornacipőket, mint most.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást