Japánban már hosszú idők óta rajonganak érte, Európában azonban csupán elmúlt években fedezték fel csodaerejét. Azóta már desszertekhez, sőt kávékba is előszeretettel használják. Ismerd meg a zöld tea legnemesebb fajtáját, a matchát!
2/6 Megóv a betegségektől
A magas minőségnek és a por formában elfogyasztott leveleknek köszönhetően jóval több tápanyaghoz juttathatod szervezeted, mint a hagyományos zöld teák esetében.
Kutatások szerint a matcha teában több antioxidáns található, mint a spenótban vagy az áfonyában.
Az antioxidánsok segítenek megvédeni a szervezetet a sejtek és szövetek károsodásáért felelős szabad gyököktől, és erősítik az immunrendszert.
Az antioxidánsok egyik fajtája, az úgynevezett epigallokatekin-3-gallát (EGCG) nevezetű katekin rákmegelőző és zsírégető tulajdonságáról ismert. A tudományos kísérletek szerint a matcha 137-szer több EGCG-t tartalmaz, mint más zöld tea.
Ha teheted, fogyassz belőle ősszel és télen naponta legalább egy csészével, hogy elkerüld a betegségeket!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!