Stílus / Divat

Divat tavasz/nyár 2012 – A legnagyobb trendek

Ismerd meg a 2012-es divat legnagyobb trendjeit egyenesen a divatkifutókról!

Arany

A ragyogó, fémes hatású ruhadarabok hideg tündöklést hoznak a meleg szezonra. A 2012-es trendek nagy teret engednek az arany csillogású ruhadaraboknak, de a cipőkön és kiegészítőkön is gyakran megjelenik ez a drága fémszín. 
Cynthia Rowley Tavasz/Nyár 2012

Babos minták

Az apró babos minták mindenféle szöveten megjelenhetnek, a kötött kardigánoktól a lenge szoknyákon keresztül a finom selymekig. Ha tehát 2012-ben kifinomult és egyben divatos megjelenést szeretnél, a babos jó választás lesz!
Lela Rose Tavasz/Nyár 2012

Asszimetrikus

Az asszimetrikus trend megjelenik úgy a szabásokban, mint a különböző szabálytalan geometriai mintákban is. Ez a fajta formai egységtelenség képes tökéletes sikket alkotni.
Keresd a szabálytalan végű szoknyákat, asszimetrikus nyakbevágásokat, játssz a kabát és szoknya hosszával és tökéletesen trendi leszel 2012-ben is!
Narciso Rodriguez Tavasz/Nyár 2012

Virágminták és csíkok

A meleg évszakkal egyidejűleg ruhatárunk is ki fog virágozni 2012-ben! Bátran keverheted a csíkos és virágmintás ruhadarabokat, de külön-külön mindkét minta is trendinek számít.
A csíkok gyakran színesek, szivárványszerű átmenetet képeznek, de a komoly fekete-fehér-szürke kombináció is gyakori. A virágmintákban figyelj, hogy kettőnél több szín ne keveredjen, illetve a minták legyenek minél kisebbek, ellenkező esetben “túlterheltté” válik megjelenésed.
Richard Chai Tavasz/Nyár 2012

Olvastad már?  A 80-as évek slágerdarabjai lesznek a nyár legdivatosabb felsői

Rövid topok

A 90-es évek után végre 2012 újra meghozta a “haskivillanós” felsőket. A rövid topok gyakran oldalt hosszabbak. Hordjuk ezeket a felsőket trendi magasított derekú nadrágokkal vagy szoknyákkal.  
Alexander Arutiunuv Tavasz/Nyár 2012

Perforált anyagok

A csipkeszerű lyukasztott technikával díszített anyagok rendkívül nőiesek. Megjelenhet finom szatén anyagokon, de bőrökön vagy szöveteken is. A képen látható Cardon “cowgirl” stílusú ruhadarabjait például sokkal nőiesebbé teszik a perforált díszítések.
Argentina Designers collection by Cardon Tavasz/Nyár 2012

Vidám pasztell színek

A színeket illetően a 2012-es trendek nagy teret engednek az örök klasszikus fekete-fehér kombinációnak, valamint a kifinomult pasztell árnyalatoknak, mint a pasztell kék, mustárzöld, barack- vagy mandulaszín. Ezeket a színeket bátran kombinálhatjuk egymással, kiválóan fognak mutatni egymás mellett.
Jill Stuart Tavasz/Nyár 2012

Nadrág-csodák

Az elmúlt két évben a divat világában valóságos “nadrág-forradalom” vette kezdetét. Megjelentek a 70-es évekre emlékeztető bő szabású, pizsamaszerű lenge nadrágok, valamint a nadrágszoknyák rövid és földig érő formában. Idén pedig hatalmas trend lesz a szoknyaszerű rövidnadrág, áttetsző bőszárú hosszú nadrág vagy a szexy szatén és csipke short.
Veronica Niko Tavasz/Nyár 2012

Egyenes nyakkivágások

Az egyenes nyakkivágásokat illetően idén a tervezők többféle variánssal készültek. Az illedelmes változat a képen is látható, alig valamit megmutató nyakkivágás, de alkalmi öltözetekhez a vállakat teljesen megmutató, sokkal mélyebb egyenes nyakkivágások lesznek divatban.
Carolina Herrera Tavasz/Nyár 2012