Mi a te dekorációs stílusod?

Mi a te dekorációs stílusod?

Címlap / Otthon / Dekor / Mi a te dekorációs stílusod?

Felújításra vár a lakás, esetleg üresen állnak a szobák és nem tudod hogyan teremts bennük igazi otthont? Ismerj meg néhány lakberendezői stílust és találj rá a tiedre!

Klasszikus

Szereted az örök értékeket, hajlított vasat, tömör faragott bútorokat és virágos, bojtos textíliákat? Akkor valószínüleg a hagyományos lakberendezést kedveled. A klasszikus beltérben porcelánok, ezüst/arany fénykép- és képkeretek, ezüst tálcák, pompás lámpák, rakott selymek, bársonyok foglalnak helyet.
Gyakran virágmintásak a függönyök, szőnyegek és egyéb textíliák. Az ilyen stílusú otthonhoz a gyömbér és friss liliom illat illik. A bútorok és dekoratív elemek ára lehet borsos, de örök értéket képviselnek és soha nem mennek ki a divatból.

Modern

Minimalista, de nem rideg stílus. Egyszerű, éles formák jellemzik, amelyeket a színes, energikus csíkos minták dobnak fel. Egy modern szobában nincs keresnivalója a kacatoknak, a tér letisztult kell legyen és fényes.
A vázák formái is egyszerűek vagy absztraktak, a festmények gyakran képkeret nélkül vannak kitéve (vagy egyszerű kerettel). A szőnyegben általában nagy világos minták vannak, az egyszerű függöny jól átengedi a fényt, vagy teljesen hiányzik és átveszik helyét a rolók.

Vidéki

Ha szeretnél egy vidám, praktikus teret, ahol a család jól elfér a kényelmes kanapén, ahol egyszerű bútorokkal, kényelmes takarókkal vagytok körbevéve, akkor a vidéki stílust kedveled.
Kárpitozott karosszék, rusztikus kosarak, virágos textíliák és nagy-nagy kényelem jellemzi a vidékies stílust. A bútorok gyakran kopottak, a padlózat pedig natúrkővel vagy fával van lerakva.

Egzotikus

Ha szereted a távoli helyeket, nagy hatással vannak rád az utazások alatt látottak, akkor szereted a varázslatos, misztikus légkört. Ehhez a globális stílushoz a legjobban a fályolszerű függönyök, faburkolatok, hatalmas képernyők, színes selymes párnák, a naplementét idéző forró rózsaszín és lila színek illenek.
A luxus és világi stílus összeolvad a bazárokban beszerzett emporikus tárgyakkal. A tarka dolgokhoz mindenképp válassz semleges bútorokat, világítótesteket és ablakokat, valamint gondoskodj a fény természetes beáramlásáról. A csíkos minták, kézimunkák ugyancsak illenek a játékos stílushoz. Néhány egzotikus dísz is feldobhatja a varázst: tányérok, tálcák, souvenirek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást