Ha a táplálkozási szokásainkról van szó, vannak olyan dolgok, amelyekről ösztönösen is tudjuk, hogy jobb, ha vigyázunk velük, míg mások több figyelmet igényelnek. Bizonyos élelmiszereknél – mint például a kávénál – eleve számolunk azzal, hogy kiszáríthatnak, így több vizet érdemes fogyasztanunk melléjük, míg másoknál eszünkbe sem jut, hogy vajon miért érezzük magunkat még fokozott folyadékfogyasztás mellett is szomjasnak.
1/6 Miért fontos a hidratálás?
Biztosan te is jól tudod, hogy a hidratáltság elengedhetetlen ahhoz, hogy igazán jól érezd magad. A megfelelő hidratálás segít a testhőmérséklet szabályozásában és az ízületek normális állapotának fenntartásában. De a hangulatunkkal, a mentális egészségünkkel és az általános jó közérzetünkkel is összefügg. A kiszáradás fokozhatja a fejfájást, a víz pedig - vagy annak hiánya - hatással lehet a megismerésre, az észlelésre és az energiaszintre.
Ha arról van szó, hogy miként biztosíthatjuk a szervezetünk számára a hidratáltságot, az első és legfontosabb dolog a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása. Ehhez viszont fontos tudni, hogy mely élelmiszerek okozhatnak kiszáradást. A két legfőbb bűnösnek gyakran az alkoholt és a kávét tartják, de több olyan élelmiszer is van, amire aligha van, aki gondolna, és mégis növeli a kiszáradás kockázatát.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!