Cukkinipikkelyes halacska tejszínes szószban

Cukkinipikkelyes halacska tejszínes szószban

Címlap / Életmód / Receptek / Cukkinipikkelyes halacska tejszínes szószban

Könnyű és finom ebéd, ami gyorsan elkészül. A cukkini pikkelyek pedig nem mindennapivá varázsolják a halat.

Hozzávalók 3 személyre:

  • 3 szelet hekk filé
  • pici só
  • halfűszerkeverék
  • 1 kiskanálnyi frissen facsart citromlé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kiskanál olaj
  • 2 vékony sárga cukkini (ha úgy tetszik, zöld cukkinivel is készítheted)

Elkészítés:

A hekkfilét icipicit megsózzuk, halfűszerkeverékkel mindkét oldalát bekenjük.

A bevonatos tepsit kevéske olajjal ecset segítségével kikenjük.

A halszeleteket a kikent tepsibe fektetjük.

A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, majd vékony karikákra vágjuk.

A cukkini karikákkal pikkelyszerűen kirakjuk a fűszerezett hekk filék tetejét.

Tejszínnel felöntjük a cukkinis halat, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük. 

Petrezselymes rizst adunk hozzá. A rizs remekül illik a tejszínes mártáshoz.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!