Könnyű és finom ebéd, ami gyorsan elkészül. A cukkini pikkelyek pedig nem mindennapivá varázsolják a halat.
Hozzávalók 3 személyre:
- 3 szelet hekk filé
- pici só
- halfűszerkeverék
- 1 kiskanálnyi frissen facsart citromlé
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kiskanál olaj
- 2 vékony sárga cukkini (ha úgy tetszik, zöld cukkinivel is készítheted)
Elkészítés:
A hekkfilét icipicit megsózzuk, halfűszerkeverékkel mindkét oldalát bekenjük.
A bevonatos tepsit kevéske olajjal ecset segítségével kikenjük.
A halszeleteket a kikent tepsibe fektetjük.
A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, majd vékony karikákra vágjuk.
A cukkini karikákkal pikkelyszerűen kirakjuk a fűszerezett hekk filék tetejét.
Tejszínnel felöntjük a cukkinis halat, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
Petrezselymes rizst adunk hozzá. A rizs remekül illik a tejszínes mártáshoz.