Csodák márpedig vannak! Egy történet, ami visszaadja a hitedet

Csodák márpedig vannak! Egy történet, ami visszaadja a hitedet

Címlap / Életmód / Egészség / Csodák márpedig vannak! Egy történet, ami visszaadja a hitedet

Van úgy néha, hogy az ember azt érzi, összeesküdtek ellene és semmi nem jön össze. Minden kilátástalannak látszik. Ha épp így érzed magad, olvasd el ezt a történetet!

Az 1920-as évek környékén járunk, amikor Lester ​Sumrall még kisfiú volt. Ez idő tájt édesapját szörnyű baleset érte. Miközben egy forró vasdarabon dolgozott, egy szilánk lepattant és teljesen szétroncsolta a szemgolyóját. Egy ideig kórházban kezelték, de hamar hazaküldték lábadozni. Ahogy Sumrall könyvében írja: „Sok-sok héten át csak vonaglott a fájdalomtól” Mivel az édesapja nem tudott dolgozni, a családban hamar elfogyott a pénz és az élelem. És akkor itt jött az a bizonyos fordulat.

Hiába minden kilátástalannak látszott, Lester édesanyja hitt a csodákban. Még akkor is, amikor nem volt otthon semmi, amit megehetnének, asztalhoz ültette a gyerekeket, mondván: „Gyertek, terítsük meg az asztalt!” Persze a család folyton vitatkozott vele, hogy ez őrültség, hisz nincs otthon semmi. De nem adta fel! Elrendezte az asztalt és mindenki tányérja mellé odakészített egy pohár vizet. Imádkoztak, hogy Isten küldjön nekik ételt. Nem nézett a láthatókra és hitt a csodájában. És nem is kellett sokáig várni. Általában háromnegyed tizenkettő és déli tizenkét óra között szinte mindig ment hozzájuk valaki és vitt egy kosár friss ételt. „Nem tudták, hogy elfogyott a pénzünk és az élelmünk, de Anya soha nem kételkedett abban, hogy Isten szól a szívükhöz.”

Lester ​Sumrall életregénye magával ragadó és lebilincselő történet, és attól olyan szép, hogy igaz. Többször is szembe néz a halállal, kalandos élete a Távol_keletre, az Andok helyei közé és Új-Zélandra is elsodorja. Kérdés, hogy a hit nagy pionírjának tartott Lester élete képes lesz-e a huszonegyedik század új nemzedékeit is tovább inspirálni.

Csodák márpedig vannak, csak hinni kell bennünk. Ezt az állításomat bizonyítja az a történet is.

Te döntöd el, hogy csak azt hiszed el, amit látsz, vagy úgy éled az életed, hogy ezen túl is látsz. Ha Lester családjában megtörténhetett mindez, veled miért ne? Veled is történhetnek csodák, csak hinned kell. Amikor kilátástalannak tűnik az életed, akkor se a szomorkodással, panaszkodással töltsd a mindennapjaidat. Rajtad múlik, hogyan telik az idő. Vedd fel a harcot! Tanulj ettől a bölcs asszonytól. Ha a környezeted nem is érti a döntéseidet, ne foglalkozz velük. Elég ha te érted.

(forrás: Lester ​Sumrall: Életem, Budapest, 2004, 23-24.)

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást