VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt 3 dkg vajas margarin 1 csomag sütőpor 1 evőkanál porcukor 2 tojás sárgája 0,5 dl sovány tej A töltelékhez: 6 evőkanál málna lekvár 20 dkg vajas margarin 1 evőkanál porcukor 20 dkg liszt 20 dkg darált mák 1 csomag sütőpor 1 citrom reszelt héja 1 csomag vaníliás cukor 2 tojás fehérje 2 dl sovány tej Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Vékonyra nyújtjuk őket. Az egyiket sütőpapírozott tepsibe terítjük. Megkenjük málnalekvárral. A töltelékhez a vajas margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a darált mákot, és annyi tejet, hogy piskóta sűrűségű tésztát kapjunk. Belekeverjük a sütőport, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, a legvégén a tojások felvert habját. Ráterítjük a második tésztalapot. Tűvel megszurkáljuk a tetejét. 180 fokon megsütjük. Csak akkor szeleteljük, ha teljesen kihűlt.