Hozzávalók
– 2 egész csirkecomb, bőr és csont nélkül, csíkokra vágva
– 10 újhagyma, szeletelve
– 1 hagyma, kockázva
– 2 cm gyömbér, apróra vágva
– 1 köteg bordáskel
– 1 csipet őrölt szegfűszeg
– 1 liter csirkehúsleves
– pár csep szójaszósz
– 150 g tojásos levestészta
– 1 szár citromfű, felaprítva
– 2 evőkanál koriánder, felaprítva
– 1 kávéskanál csípőspaprika
– petrezselyemzöld
Elkészítése
1. Fonnyaszd meg egy serpenyőben az újhagymát, add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért, csípőspaprikát.
2. Vágd össze a bordáskel fehér végeit, sózd meg. 3-4 perc főzés után add hozzá a csirkehúst, fűszerezd jól meg, főzd 2-3 percig.
3. Adj hozzá 1 liter csirkehúslevet, szójaszószt. Főzd további 4 percig.
4. Add hozzá a megmaradt felaprózott bordáskelt, a levestésztát, a petrezselymet és a citromfűt.
5. Főzd 5 percig, amig a tészta megpuhul. Figyelem, ne főzd túl a tésztát, mert ami után leveszed a tűzről is puhul még.
Amint kész, adj hozzá 2 evőkanál koriándert, keverd össze és tálalhatod.
Jó étvágyat kívánunk!
Bien tipp:
1. Főzhetjük pulykamellből is, így is nagyon finom.
2. A bordáskel helyett használhatunk spenótot vagy salátát is.