Elkészítési idő 30 perc – Főzési idő 75 perc
Hozzávalók 6 személyre
90 dkg csirke csont
1 csokor zeller, durvára vágva
1 sárgarépa, kockára vágva
1 lila hagyma, kockára vágva
1 csipet egész borsszem
1 darab szárított babérlevél
4 szár friss petrezselyemzöld
2.5L (10 csésze) hideg víz
17 dkg édes burgonya (kumara), kockára vágva
17 dkg karalábé, kockára vágva
só és frissen őrölt fekete bors
2 filézett csirkemell
1/2 csésze vegyes durvára vágott zöld füvek (metélőhagyma, petrezselyem, kakukkfű)
1 gerezd tört fokhagyma
27 dkg (kb. 8.5 x 8.5cm) ravioli tészta nyersen
8 dkg fagyasztott zöldborsó (1/2 csésze)
Elkészítés
1. Egy lábasba tegyük bele a csirkecsontokat, zellert, petrezselymet, sárgarépát, hagymát, borsszemeket és vizet. Tegyük a hőmérsékletet közepes-magasra. Majd vegyük le kis fokozatra, fedjük le, néha keverjünk bele és hagyjuk főni kb. 45 percig. Szűrjük le a levest egy tiszta lábasba.
2. Tegyük a hőmérsékletet közepes fokozatra. Adjuk az édes burgonyát és karalábét a léhez és forraljuk fel. Vegyük le a hőmérsékletet és hagyjuk főni 15 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. Ez alatt daráljuk össze a csirkét, füveket és fokhagymát egy tálban. Ízesítsük sóval, borssal. Mindezt addig, míg összedarabólódik és összekeverődik megfelelőképpen. Helyezzünk el 6 négyzet alakú nyers metéltet egy tiszta munkapadra. Minden négyzet közepére helyezzünk egy nagyobb teáskanál csirkemixet. Vizezzük be a metéltek szélét, majd hajtsuk ketté háromszög formára, hogy a töltelék a közepén maradjon. Nyomkodjuk meg a háromszög 2 hajtogatott szárát, vigyázzunk ne maradjon levegő a belsejében. Helyezzük egy tálcára a kész háromszögeket.
4. Adjuk hozzá a borsót a leveshez és főzzük 2 percig. Adjuk hozzá a csirke raviolit és óvatosan keverjünk néha bele. Fedő nélkül főzzük további 2-3 percig ameddig a ravioli megpuhul és a zöldborsó világos szinűvé nem válik. Forrón azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!