Hozzávalók 4 személyre
– 2 ép csont és bőr nélküli csirkemell
– 4 vékony szelet füstölt sonka
– 4 szelet svájci sajt (pl. ementáli)
– 3 evőkanál teljes kiörlésű liszt
– 1 tojás, felverve
– 1 csésze fűszeres zsemlemorzsa
– 4 evőkanál vaj
– 15 ml csirke alaplé
– 1 csésze tejszín
Elkészítése
1. Vágjuk legtöbb 1 cm vastagságra a csirkemelleket, ha szükséges kloffoljuk ki. Dörzsöljük be a húsdarabok mindkét oldalát sóval és borssal.
2. Minden szeletre helyezzünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot, hajtsuk ketté és a széleit rögzítsük fogpiszkálóval.
3. A lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát tegyük kisebb tányérokba és panírozzuk a húst: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
4. Permetezzünk be egy kisebb tepsit olajjal, helyezzünk 1 evőkanál vajat minden csirkehús alá.
5. Süssük 35 percig 180C-on, míg aranybarna színe nem lesz. Eközben egy serpenyőbe keverjük össze a tejszínt és alaplevet, fűszerezzük ízlés szerint (só, bors, fokhagyma, oregano). Főzzük alacsony hőfokon, míg besűrüsödik. Tálalás előtt vegyük ki a fogpiszkálókat, majd tálaláskor öntsük a szószt a cordon-bleu mellé.