Életmód / Receptek / Táplálkozás

Csirke cordon bleu

Csirke cordon bleu

Egy igazi klasszikus francia recept. Akkor a legfinomabb, ha nem sütjük túl, így a csirkemell megőrzi nedvességét.

Hozzávalók 4 személyre

– 2 ép csont és bőr nélküli csirkemell
– 4 vékony szelet füstölt sonka
– 4 szelet svájci sajt (pl. ementáli)
– 3 evőkanál teljes kiörlésű liszt
– 1 tojás, felverve
– 1 csésze fűszeres zsemlemorzsa
– 4 evőkanál vaj
– 15 ml csirke alaplé
– 1 csésze tejszín

Elkészítése

1. Vágjuk legtöbb 1 cm vastagságra a csirkemelleket, ha szükséges kloffoljuk ki. Dörzsöljük be a húsdarabok mindkét oldalát sóval és borssal.

2. Minden szeletre helyezzünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot, hajtsuk ketté és a széleit rögzítsük fogpiszkálóval.

3. A lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát tegyük kisebb tányérokba és panírozzuk a húst: liszt, tojás, zsemlemorzsa.

4. Permetezzünk be egy kisebb tepsit olajjal, helyezzünk 1 evőkanál vajat minden csirkehús alá.

5. Süssük 35 percig 180C-on, míg aranybarna színe nem lesz. Eközben egy serpenyőbe keverjük össze a tejszínt és alaplevet, fűszerezzük ízlés szerint (só, bors, fokhagyma, oregano). Főzzük alacsony hőfokon, míg besűrüsödik. Tálalás előtt vegyük ki a fogpiszkálókat, majd tálaláskor öntsük a szószt a cordon-bleu mellé.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást