Csíkos gesztenyetorta, az ünnepi asztal legfantasztikusabb fogása

Címlap / Otthon / Csíkos gesztenyetorta, az ünnepi asztal legfantasztikusabb fogása

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Mennyei ez a torta. Igazi ékessége lehet a te ünnepi asztalodnak is. Piskótatekercsből készül, szeleteléskor dekoratív csíkos szeleteket ad ki.

Nem csak hagyományos ételeket készíthetünk az ünnepi asztalra. Itt az alkalom, hogy ámulatba ejtsd a családot te is. Ez a csíkos gesztenyetorta nem csak formabontó küllemével, de pazar ízeivel is elkápráztat majd mindenkit.

Elkészítés:

A piskótatekercshez:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt

A krémhez:

  • 2 dl növényi habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 kiskanál rumaroma
  • 1 evőkanál porcukor
  • 5 dkg puha vaj

A díszítéshez:

  • 3 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg mogyoró
  • csokidrazsék

A piskótatekercset a szokott módon elkészítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, majd lazán belekeverjük a kemény tojáshabot.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!