VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Mennyei ez a torta. Igazi ékessége lehet a te ünnepi asztalodnak is. Piskótatekercsből készül, szeleteléskor dekoratív csíkos szeleteket ad ki.
Nem csak hagyományos ételeket készíthetünk az ünnepi asztalra. Itt az alkalom, hogy ámulatba ejtsd a családot te is. Ez a csíkos gesztenyetorta nem csak formabontó küllemével, de pazar ízeivel is elkápráztat majd mindenkit.
Elkészítés:
A piskótatekercshez:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
A krémhez:
- 2 dl növényi habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 kiskanál rumaroma
- 1 evőkanál porcukor
- 5 dkg puha vaj
A díszítéshez:
- 3 dkg étcsokoládé
- 2 dkg mogyoró
- csokidrazsék
A piskótatekercset a szokott módon elkészítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, majd lazán belekeverjük a kemény tojáshabot.