Csíkos gesztenyetorta, az ünnepi asztal legfantasztikusabb fogása

Csíkos gesztenyetorta, az ünnepi asztal legfantasztikusabb fogása

Címlap / Otthon / Csíkos gesztenyetorta, az ünnepi asztal legfantasztikusabb fogása

Mennyei ez a torta. Igazi ékessége lehet a te ünnepi asztalodnak is. Piskótatekercsből készül, szeleteléskor dekoratív csíkos szeleteket ad ki.

Nem csak hagyományos ételeket készíthetünk az ünnepi asztalra. Itt az alkalom, hogy ámulatba ejtsd a családot te is. Ez a csíkos gesztenyetorta nem csak formabontó küllemével, de pazar ízeivel is elkápráztat majd mindenkit.

Elkészítés:

A piskótatekercshez:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt

A krémhez:

  • 2 dl növényi habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 kiskanál rumaroma
  • 1 evőkanál porcukor
  • 5 dkg puha vaj

A díszítéshez:

  • 3 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg mogyoró
  • csokidrazsék

Elkészítés:

A piskótatekercset a szokott módon elkészítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, majd lazán belekeverjük a kemény tojáshabot.

Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelünk. A masszát egyenletesen ráterítjük. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük a piskótát. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, és nedves konyharuha segítségével feltekerjük.

Amíg a tészta hűl, elkészítjük a gesztenyés krémet. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, belekeverjük a rumaromát, a porcukrot, a vajat. Belereszeljük a kiolvadt gesztenyemasszát.

A piskótatekercset a konyharuhából kivesszük, majd önmagában visszatekerjük. Azonos vastagságú darabokra vágjuk. Ez lesz a torta magassága, ezért nagyon fontos, hogy precízen dolgozzunk.

Egy piskóta darabot szétnyitunk. A gesztenyés krémmel megkenjük. Csiga alakban feltekerjük. Megkenjük a következő piskótacsíkot is, majd hozzáragasztjuk az előző piskótához. Szépen feltekerjük ezt is. Így járunk el minden piskótacsíkkal. A végén egy torta nagyságú szép kerek csigánk lesz. 

A maradék krémmel megkenjük a gesztenyetorta szélét és a tetejét.

A csokit gőz fölött megolvasztjuk. Sütőpapírral beborítunk egy tálcát. Egy kanál segítségével az olvadt csokiból fenyőformát rajzolunk a papírra. Hagyjuk megszilárdulni.

A torta tetejét tovább díszítjük az olvadt csoki maradékával, csokidrazsékkal és a szeletelt mogyoróval.

A megszilárdult csokifenyőket a tortára helyezzük.

Szeletelve kínáljuk a gesztenyetortát. Szép, csíkos mintája ámulatba ejti majd a vendégeket is.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!