A magyar CricksyDog mennyei, egészséges falatokat kínál a négylábú családtagoknak

A magyar CricksyDog mennyei, egészséges falatokat kínál a négylábú családtagoknak

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / A magyar CricksyDog mennyei, egészséges falatokat kínál a négylábú családtagoknak

A kutyákat szomorúnak és betegnek látni soha nem jó érzés, de amikor a mi négylábú családtagunk nem érzi jól magát, az különösen nyomasztó tud lenni. Pontosan ez történt velünk is nagyjából egy évvel ezelőtt, amikor a kiskutyánk folyamatosan vakarózott, és rengeteg szőre kihullott, de a pontos okát egyszerűen senki nem tudta megmondani.

Többen azt tanácsolták, hogy talán az étkezésén változtassunk, de hiába a csirkés tápok elhagyása és a táljai lecserélése, mégsem jött az áttörés. Aztán egyszer csak rábukkantunk a CricksyDogra.

Az már önmagában szimpatikus volt, hogy magyar vállalkozásról van szó, de egyszerűen pár perc után azt kezdtem el érezni, amit a saját esetemben, amikor évekkel ezelőtt gluténérzékeny lettem, és végre először találtam egy élelmiszermárkát, amit tényleg minőséginek és jónak éreztem. A CricksyDog ugyanis szó szerint minden kutya számára szeretne megfelelő, minőségi tápokat, jutalomfalatokat, és most már szépségápolókat is kínálni, hogy a négylábú családtagok és a gazdik is boldogok lehessenek. 

Miután pedig a kiskutyám meggyógyult, tudtam, hogy meg kell őket keresnem, és jobban utánajárnom, hogyan is jött létre ez a csodálatos márka. Az egyik társalapító, Vargyas András el is árult sok izgalmas részletet, közben pedig még inkább meggyőződtem arról, mennyit számíthat, ha pontosan tudjuk, mit adunk a kedvenceinknek, mert így biztosíthatjuk talán a legjobban azt, hogy valóban egészségesek és boldogok legyenek.

Minek hatására döntöttetek úgy annak idején, hogy megalapítjátok a CricksyDogot?

A CricksyDog név családunk egyik kutyája, Cricksy után kapta ezt a nevet. Ő volt a nagybetűs kutya a családban, az ő emlékét őrzi a márkánk neve. A céget hárman testvérek alapítottuk, mert volt az ismeretségi körben több kutya is, akik túl sűrűn lettek betegek. Ekkoriban kíváncsiságból elkezdtük vizsgálni, hogy mi van a tápokban, és akkor döbbentünk rá, hogy vajon miért beteg ennyire sok kutya. Miért van az, hogy sok kutyának a gazdija csak jót akar, de közben a szép csomagolás sajnos nem mindig jár együtt a feddhetetlen minőséggel. Ez volt az a fordulópont, aminek hatására 2017 tavaszán megalapítottuk a CricksyDog-ot.

Fotó: CricksyDog

Mely alapelvek szerint készülnek a termékeitek?

Nálunk a minőség mindig az első, és az is marad. Pedig az alapításunk dátuma nem volt a legszerencsésebb, elég csak a Covidra vagy a mostani nagyon magas inflációs környezetre gondolni. Bármikor elcsábulhattunk volna, hogy jól van, adjuk egy picit gyengébb minőséget, vagy készítsünk alacsonyabb kategóriás tápokat. De nem tettük. Ez az, amit mi soha nem tudnánk megtenni. Hiszen pontosan ezek ellen hoztuk létre a tápjainkat. Hogy végre tiszta minőséget adhasson minden gazdi a kutyájának, de megfizethető áron. Szóval a profitunk egy részét inkább beáldozzuk, de a kutyák egészségével és a gazdik boldogságával mi nem játszunk. Boldog, egészséges kutyus, boldog gazdi a jelmondatunk.

Fotó: CricksyDog

Milyen szempontokat érdemes figyelembe vennünk, ha tápot választunk a kutyánknak?

Ha a szakirodalom felől közelítjük meg a kérdést, akkor rengeteg dolog van, amit meg lehet vizsgálunk, mielőtt a kutyusunknak tápot választunk. Elég csak itt gondolni a tápanyagtartalomra, vitaminokra, esetleges ízületvédőkre, és nem utolsó sorban az ízvilágra. Ezért is döntöttünk mi úgy, hogy levesszük ezeket a terheket a gazdikról, és teljes értékű száraz tápokat készítünk nekik. Így már csak azt kell eldönteniük, hogy melyik illik a legjobban a kutyusaikhoz. Viszont tudjuk, hogy sok esetben ez is komoly fejtörést okozhat a tudatos gazdinak. 

Ezért létrehoztunk egy 7+1 kérdéses kutyatáp választó kvízt, amit a weboldalunkon bárki bármikor kitölthet, és már lényegében azonnal, 1-2 perc alatt segítünk neki megtalálni a tökéletes tápot kutyusának. Ez egy erős kapaszkodó, amit már több ezer gazdi sikerrel töltött ki. Ha bárki bizonytalan a döntésében, mi mindig jó szívvel ezt a kvízünket javasoljuk neki. Illetve ha a gazdi úgy érzi, hogy az ő kutyájának tényleg személyes tanácsadásra van szüksége, akkor írhat nekünk élő chaten, és mi nagyon szívesen segítünk közösen megtalálni a tökéletes eledelt a kutyájának.

Fotó: CricksyDog

Mekkora figyelmet ajánlott fordítanunk a kutyánk szépségápolására, és hogyan segítik ezt a ti termékeitek?

A kutyák szépségápolása egy olyan terület, ami idén, 2023-ban kezdett a csapatunk fókuszába kerülni. Hiába láttuk azt, hogy a tápjaink rengeteg, számtalan esetben segítenek ismételten tünetmentes és boldog életet élni a kutyusoknak, ha ezt a magas fokú gondoskodást nem feltétlen tudják a gazdik az összes területre átvinni. Még csak azt se mondanánk, hogy ez a gazdi hibája, hiszen mint a tápoknál, úgy minden termék esetén is érvényes, hogy hiába szép a csomagolás, ha a beltartalom nem az igazi. 

Ezért, hogy ennek a problémának véget vessünk, hoztuk létre a kozmetikai részlegünket. Ami még viszonylag kicsi, és még csak kevés termékkel üzemel, de célunk a fokozatos bővítése. Hisszük, hogy a samponok és a mancskenő balzsam a legtöbbet használt, legfontosabb kozmetikai alaptermék, amikre építkezhetünk. Jövőre, 2024-ben ezen termékeink között is újabbakat várhattok.

Fotó: CricksyDog

Mitől lesz igazán jó, értékes egy jutalomfalat?

Itt is a minőség a legfontosabb, ami eszembe jut. Persze sokan mondják, hogy a jutalomfalat nem teljes értékű takarmány, meg keveset eszik belőle egy nap a kutya, és ne legyünk ezzel olyan szigorúak. Szerintünk a következetesség a legfontosabb ebben is, mint az élet nagyon sok területén. Ha minőségi tápokkal etetem a kutyám, és minőségi samponnal fürdetem, akkor számunkra természetes, hogy a jutalomfalatja is legyen az. 

De ha nem csak az összetevőkről beszélünk, akkor nincsen egyetlen irány, amit mi kiemelnénk. Sok-sok gazdival beszéltünk az elmúlt években, és rengeteg kutyust is figyeltünk már meg. Azért a személyiségek itt sokszor kiütköznek. Van kutyus, aki a ropogósabb kekszeket szereti, van kutyus, aki az apróbb szemű lazacos finomságért rajong. Tehát sokféle megoldás is lehet. Az biztos előny, ha a jutalomfalat könnyen adagolható, finom és egészséges!

Fotó: CricksyDog

Mikor érdemes vitamint is adnunk a kutyánknak?

A kutyáknak extra vitamin adása pontosan annyira megosztó, mint az emberek esetén. Van, aki esküszik rá, van, aki pedig sose használná. Persze azt meg kell jegyezni, hogy ez is kutyafüggő. Minden kutya más és más. Ez így igaz az immunrendszerükre is. Azok a kutyusok, akik már most is allergiákkal küzdenek, előbb lesznek betegek, nálunk mi erősen javasoljuk a vitaminok használatát. Legalább a hidegebb őszi-téli időszakban. Úgy, mint a gyermekek esetén a szülő, úgy itt is a gazdi tudja a legjobban, és ismeri a legjobban kutyusát. Ő tudja, hogy mennyire sokat mozog, betegeskedik, utazik… a kutyája. 

Illetve fajtától függően, amikor a kutyák belépnek az idős korba, mi erősen javasoljuk az ízületvédők használatát. Alapvetően szerencsésebb lenne már fiatalabb korban is használni, de tudjuk, hogy jelen helyzetben sokaknak ez nagy költséget jelenthet. Ezért mondjuk, hogy legalább idős korban tessék ízületvédőt, ha máshogy nem is, de kúraszerűen adni a kedvenceknek. Ígérjük, a boldogságuk és az életörömük fogja ezt meghálálni. Ami meg, mint tudjuk, teljesen megfizethetetlen.

Mely eddig kapott visszajelzésekre gondoltok vissza a legszívesebben?

Szerencsére pozitív visszajelzéssel nagyon el vagyunk látva. Naponta több tucat kedves szó érkezik hozzának a gazdiktól. Amit mi ezúton is szívből köszönünk. Egyet semmiképp sem emelnénk ki, már csak azért sem, mert a közel 30 ezerből egyet igencsak nehéz lenne. Nekem a személyes kedvenceim mindig azok a történetek, amikor a gazdi leírja, hogy milyen szituációban voltak megragadva, és hogy a segítségünkkel mekkora utat tudtak viszonylag rövid idő alatt bejárni. Hogy mekkora segítség volt, hogy ránk találtak, és hogy mennyivel boldogabb most a közös életük. Ez mindig nagyon feldobja a napomat. 

Fotó: CricksyDog

Milyen jövőbeli terveitek vannak?

Ezt talán még itthon is csak kevesen tudják rólunk, de mi már néhány éve külföldön is igyekszünk terjeszkedni. Ez a magyar cégek esetén sajnos ritka tulajdonság, de mi büszkék vagyunk arra, hogy magyarok vagyunk, és szeretnénk a hazai minőséget külföldön is bemutatni, és természetesen ott is még sokkal boldogabbá tenni a kutyusok és gazdijaik életét. 

Hiszen a minőségre ott is nagy a kereslet. Már hét európai országban vagyunk jelen hazánkon kívül, többek közt a közvetlen EU-s szomszédainknál és Lengyelországban is. A 2024-es terveink között szerepel még néhány új termék bevezetése, ez egészen biztos. Illetve szeretnénk megerősödni még inkább külföldön is, hogy ott is egyre nagyobb sikereket érjünk el. Ehhez erős alapot ad a hazai sikerünk, aminek a receptjére építünk külföldön is.

Nyitófotó: CricksyDog

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!