Cicás tusvonal 5+1 egyszerű lépésben: hogy már elsőre is tökéletesre sikerüljön

Cicás tusvonal 5+1 egyszerű lépésben: hogy már elsőre is tökéletesre sikerüljön

Címlap / Stílus / Arc / Cicás tusvonal 5+1 egyszerű lépésben: hogy már elsőre is tökéletesre sikerüljön

A cicás tusvonal megunhatatlan, klasszikus sminkelem, amit oly sokan viselnek vagy viselnének szívesen, ha szépen tudnák kivitelezni. Egy elrontott tusvonal akkor is feltűnő, ha vékony, a megvastagított és hosszabbított változat pedig az egész sminket el tudja rontani, ha nem megfelelőek az arányok és a kivitelezés. Az alábbi útmutatóban lépésről lépésre láthatjátok egy precíz cicás tusvonal elkészítését. Ne féljetek kipróbálni! Egy kis gyakorlással mindenkinek menni fog!

Tervezés, eszközök

Az egyik legfontosabb lépés a tusvonal cicás végének helyére illesztése. Hogy pontosan hova húzzuk, azt egy ecset végének a segítségével könnyen megállapíthatjuk. Helyezzük a szemünk külső sarka és a szemöldök vége közé, s később az így kirajzolódott vonalon induljunk el.

Hogy mennyire húzzuk a szem sarkától kifelé, azt az dönti el, menyire akarunk merész sminket.

Ami az eszközöket illeti, véleményem szerint a legegyszerűbb és legbiztosabb megoldás a ferde szőrű tusecset és a tégelyes, zselés tus.

Háromszög

Az előbb húzott vonal végéből induljunk el a szemhéj felé. Nézzünk ki egy pontot a szempillák tövében, amivel össze tudjuk kötni. A legjobb választás szerintem a pupilla megcélzása.

Színezés

A még üresen álló háromszögünk területét színezzük be a fekete tussal.

Kiegészítés

A vonalunk fele már megvan. Most hozzá kell festenünk a szem belső felére eső részt is. Ehhez indulhatunk a szem belső sarkából vagy a kívülre meghúzott háromszög felől is – válasszuk azt, amelyik jobban kézre esik.

Főleg az elején, ha még nincs nagy gyakorlat és nem áll rá a szem erre a mozdulatra, vékonyan kezdjük el a vonalat húzni és szépen fokozatosan vastagítsuk meg.

Hozzáadni ugyebár mindig könnyebb, mint elvenni belőle. A lényeg, hogy az eredményen ne látszódjon, hogy a tusvonalunk több lépésből lett összerakva, hanem szép, folyamatos, befelé fokozatosan vékonyodó legyen.

Utolsó simítások

A vastag és sötét tusvonalat kompenzáljuk úgy, hogy alulra világos színt teszünk. Én szeretem, ha ilyenkor csak fehér vagy nude szemceruza kerül a vízvonalra, hogy frissebb és nyitottabb legyen a tekintet.

Erre a hatásra rájátszhatunk egy természetesebb hatású műszempillával is.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást