Igazi olasz ízvilágot idéző, karakteres saláta. Elegáns, mégis egyszerű!
Hozzávalók: 2 nagy paradicsom 1 nagy mozzarella golyó bazsalikom levelek olivaolaj balzsamecet fehérbors
Elkészítés: A paradicsomokat és a mozzarellát vékony karikákra vágjuk. Egy tányérra helyezünk egy karika paradicsomot, majd némi fedéssel ráhelyezünk egy karika mozzarellát. Bazsalikomlevéllel folytatjuk a sort. Ebben a sorrendben folytatjuk salátánk készítését, míg a hozzávalók el nem fogynak. A salátát kevés fehérborssal megszórjuk, balzsamecettel és olívaolajjal gyengéden meglocsoljuk. A caprese saláta tetejét még további bazsalikomlevelekkel díszíthetjük. Bazsalikomlevelek hiányában szárított bazsalikommal is dolgozhatunk. Teljes kiőrlésű pirítóssal remek vacsora!