Szépséges hústortát ajánlok most neked. Egy darab csirkemell filé, néhány virsli, bacon, brokkoli és burgonya nem mindennapi tálalásban.
Fantasztikus íze van. Nagyon szépen szeletelhető. Hidegen is tálalható.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell filé
- 4-5 szál virsli
- 20 dkg szeletelt bacon
- 30 dkg brokkoli
- 30 dkg burgonya
- 1 evőkanál étolaj
- 10 dkg ementáli sajt
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágva a brokkoli rózsákkal együtt enyhén sós vízben puhára főzzük. Szerecsendióval fűszerezzük. Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítjük.
Egy kerek jénai edényt ecset segítségével olajjal vékonyan kikenünk. A bacon szeleteket szépen belefektetjük. Szépen, mutatósan helyezzük el a szalonnát, mert ez lesz majd a hústortánk teteje. 4 szelet bacont hagyjunk meg.
2-3 evőkanál brokkolis krumplipürét a baconos tálba simítunk. A hosszában kettévágott virsliket szépen ráfektetjük. Szórjuk meg apró kockákra vágott sajttal.
A csirkemell filét nagyon vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A csirkehúst a jénaiba sorakoztatjuk. A maradék pürét ráhalmozzuk.
A megmaradt 4 szelet bacont kettévágjuk, és szépen a püré tetejére helyezzük.
Tegyük a jénait a sütőbe, kapcsoljuk be, és 180 fokon kb. 40 perc alatt süssük meg ezt a mennyei brokkoli pürés hústortát.
Ha a sütőből kivettük az edényt, legalább 20-25 perig pihentessük az ételt. Egy kést óvatosan húzzunk végig a jénai belső oldalán, majd egy nagy lapos tányért tegyünk a jénaira, és egy határozott mozdulattal a tortát borítsuk a tányérra.
Salátával és tetszőleges zöldségekkel díszítsük a brokkolipürés hústortát.