A bőröd és a hajad érdekében érdemes selyem párnahuzaton aludnod

A bőröd és a hajad érdekében érdemes selyem párnahuzaton aludnod

Címlap / Stílus / Haj / A bőröd és a hajad érdekében érdemes selyem párnahuzaton aludnod

Amerikában nagyon népszerűek a selyem párnahuzatok, különösen a göndör hajú nők körében. Ez nem véletlen, ugyanis ennek a puha anyagnak rengeteg pozitív hatása van a hajra és a bőrre nézve. Természetesen nem kell eldobnod a megszokott és bevált éjszakai krémedet és a kedvenc balzsamodat sem, azonban a szépségrituálédat kiegészítheted egy minőségi huzattal, hogy reggel ragyogó bőrrel és csodás hajjal ébredj – még ha ez most hihetetlennek is tűnik.

Például tudtad, hogy a selyem hipoallergén? Nem alakul ki benne penész, gomba és a poratkák is elkerülik, így kapásból sokkal tisztább felületen hajthatod álomra a fejedet. Nézzük, pontosan milyen előnyökkel számolhatsz, ha te is átváltasz a selyemre!

Akné ellen

Kutatások szerint a selyem jó választás lehet azoknak, akik aknéval küzdenek. Ennek oka az anyag lágysága, mivel forgolódás közben nem dörzsöli ki annyira a bőrt, mint a pamut, így sokkal kisebb eséllyel alakul ki gyulladás, mely csak rontana az aknés bőrön.

A pamut huzat emellett beszívja a bőrről az olajat és a baktériumokat, amik petricsészévé változtatják az ágyat, így szintén több pattanás alakulhat ki, mint selyem ágyneműben.

Azt is fontos tudni, hogy amíg a pamut magába szívja a nedvességet, a selyem nem, így utóbbi esetben nem alakulhat ki olyan meleg, nedves környezet, melyben tovább szaporodnának a kórokozók, ez szintén egy hatalmas plusz pontot jelent a tiszta bőrért!

A szép hajért

A szöszösödés és töredezettség megelőzésében is fontos szerepe lehet a selyemnek. Szintén a puha felülete miatt ajánlott azoknak, akiknek göndör vagy alapvetően száraz a hajuk, hiszen nem kócolja össze és az esetleges mozgolódás hatására sem tesz akkora kárt a hajszálakban, mint mondjuk egy pamut párnahuzat. A selyem nem szívja el a hajból a nedvességet, így az amúgy is szárazabb göndör haj nem szárad tovább és nem kezd el szöszösödni. Emellett a beszárított haj is tovább megőrzi a formáját, ha selyem huzaton alszol. 

AllaSerebrina/depositphotos.com

A ránctalan bőrért

Igen, jól olvastad, a selyem párnahuzat a ráncok megelőzésében is segíthet! Mivel sima a felülete, alvás közben nem „gyűrődik” a bőröd rajta annyira, mint más textileken, így hosszú távon kevesebb ráncod is lesz.

Emellett, ahogy feljebb is írtuk, a hidratációban is segít, ami szintén fontos pontja a ráncok elkerülésének. 

Összességében tehát számtalan előnye van a selyem párnahuzatoknak. Elvezetik a bőrről a nedvességet, távol tartják a baktériumokat, sima felületük pedig igazán jó hatással van a bőrre és a hajra is. Mindenképp érdemes kipróbálnod, ha nem csak kozmetikumokkal és vitaminokkal szeretnél tenni azért, hogy szép maradjon a külsőd!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást