Bombay burgonya: ez a téli finomság a hideg napokon is melegen tart

Bombay burgonya: ez a téli finomság a hideg napokon is melegen tart

Címlap / Életmód / Receptek / Bombay burgonya: ez a téli finomság a hideg napokon is melegen tart

A burgonya rendkívül sokféleképpen variálható: készíthetsz belőle pürét, tört krumplit, hasábburgonyát, hercegnőburgonyát, kockaburgonyát, parázsburgonyát, burgonyatallért, vagy mondjuk héjában sült burgonyát. Egyáltalán nem unalmas alapanyag, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az utóbbi években a tányérok fő elemeként is egyre gyakrabban találkozhatunk vele, mondjuk bombay burgonya formájában.

Ugyan Indiában, ahonnan ered, köretnek tekintik, de főételként is teljes mértékig megállja a helyét: laktató, különleges, és a hideg napokon a chilis fűszerezésnek köszönhetően garantáltan melegen tart. Így tehát, ha legközelebb megkívánsz valamilyen krumplis finomságot, a már bevált kedvencek után itt az ideje, hogy a bombay burgonyának is adj egy esélyt, hiszen tényleg isteni finom.

4kodiak/istoockphoto.com

Hozzávalók:

  • 500 g burgonya 
  • 2-3 levél medvehagyma (póréhagyma is lehet)
  • 4 evőkanál növényi olaj
  • 1 zöld chili paprika
  • 2 nagyobb méretű paradicsom
  • 1 teáskanál garam masala  
  • 1 teáskanál vaj
  • 15 g gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál fekete kömény
  • 1 teáskanál koriander
  • Friss korianderlevél és natúr joghurt a tálaláshoz

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást