Így szedd le a bolyhokat a ruháidról – és így előzd meg, hogy bolyhosodjanak

Így szedd le a bolyhokat a ruháidról – és így előzd meg, hogy bolyhosodjanak

Címlap / Stílus / Divat / Így szedd le a bolyhokat a ruháidról – és így előzd meg, hogy bolyhosodjanak / 2. oldal

A ruhákon megjelenő szöszök, bolyhok olyan elnyűtt hatást kelthetnek, hogy sokszor lehetetlenné teszik a ruha viselését, legalábbis a házon kívül. Szerencsére a probléma megoldható, sőt megelőzhető!

Milyen ruhák bolyhosodnak a legkönnyebben?

A ruhák anyaga nagyban befolyásolja, hogy hajlamosak lesznek-e a bolyhosodásra vagy sem. Azok az anyagok, amelyekről könnyebben húzhatóak le rövid szálak, sokkal könnyebben bolyhosodnak, így például ez a helyzet a kötött gyapjúholmikkal, a poliészter keverékek, a pamut és a kasmír esetében. A hosszabb szálak viszont, mint amilyen a selyem vagy a vászon, kisebb eséllyel kezdenek el bolyhosodni.

Így szedd le a bolyhokat a ruháidról
SanneBerg/istockphoto.com

A kevésbé szorosra, laza szövetve szőtt anyagok szintén hajlamosabbak lehetnek a szöszölődésre, mint a nehezebb súlyú, szorosra csavart szálakból szorosra szőtt anyagok, különösen akkor, ha a laza szálakat eltávolították a gyártás során. Sajnos az olcsóbb anyagok esetében is nagyobb valószínűséggel számíthatsz a bolyhosodásra, mint a drágább, de jobb minőségű anyagok esetében. Mivel a hosszabb szálak és a szorosabb szövés megnövelhetik a gyártási költségeket, a fast fashion üzletek jellemzően nem ezt a technikát használják, így viszont védtelenebbé teszik a ruhákat a bolyhok kialakulásával szemben.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»