A régi pólók új élete: 5 csináld magad fantasztikus ötlet

A régi pólók új élete: 5 csináld magad fantasztikus ötlet

Címlap / Otthon / Hobbi / A régi pólók új élete: 5 csináld magad fantasztikus ötlet

Bevásárlótáska

Ha a pólód anyaga bolyhos, esetleg foltos vagy kilyukadt az ujja, de a mintát szereted, és nem szívesen válnál még meg tőle, készíts belőle bevásárlótáskát, így továbbra is használhatod a mindennapokban, és még a fölösleges nejlon zacskók használatával sem terheled a környezetedet! Hajtsd félbe a pólót, vágd le az ujjakat és a nyakrészt, ügyelve, hogy a vállaknál a varrást ne vágd át! Ezt követően a póló alját varrd össze akár géppel, akár kézzel – utóbbi esetben érdemes kétszer is végigmenni rajta, hogy biztosan jól tartson és egy kiló alma alatt se engedjen el. Már kész is a bevásárlótáska!

 

Sokoldalú alapanyag: a póló-fonál

A már nem használt póló aljáról vágd le a varrást, a tetején pedig egy egyenes vonalban haladva vágd végig az anyagot az ujjak alatt. Így két oldalt összevarrt és két oldalt nyitott téglalapot kapsz.

Az egyik összevarrt oldaltól a másik felé haladva vágd fel nagyjából egy centiméteres sávokban szabdald be a pólót, de ne vágd át teljesen! Ez után nyisd ki a pólót úgy, hogy az át nem vágott részek legyenek felül, középen, és minden egyes csíkot vágj át átlósan, balról jobbra, lentről fölfelé haladva. Így egy hosszú, egybefüggő csíkot fogsz kapni, amit aztán feltekerhetsz és fonhatsz belőle ugrálókötelet, karkötőt, hajpántot, de akár fürdőszobaszőnyeget is.

 

Búvóhely a cicádnak

A cicák imádnak bekuckózni a zárt helyekre, és a régi ruhadarabjaidat is szeretik, hiszen érzik rajtuk az illatodat. Ennek a cicasátornak az alapja egy erősebb kartonpapírból, a váza régi, meghajlított drót ruhafogasokból készült, a kész vázra pedig már csak rá kell húzni egy régi pólódat úgy, hogy az ujjakkal fogva a doboz alatt összekötöd vagy ráragasztod az anyagot a kartonra, a póló nyakán keresztül pedig a cicád kényelmesen ki- és bemászkálhat az új, kedvenc szundihelyéről.

 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Maria
    2022.02.01., 07:49

    Remek ötletek! Baj csak az, hogy a leírás alapján egy laikus biztos, hogy képtelen elkészíteni. 🙂 Egy varrónőnek, meg nincs szüksége az ötletelésre. Talán ha a munkamenet ha le lenne fényképezve még boldogulna is vele a kezdő…

    Válasz

Írj egy hozzászólást