Otthon / Hobbi / Stílus / Divat

A régi pólók új élete: 5 csináld magad ötlet

Bevásárlótáska

Ha a pólód anyaga bolyhos, esetleg foltos vagy kilyukadt az ujja, de a mintát szereted, és nem szívesen válnál még meg tőle, készíts belőle bevásárlótáskát, így továbbra is használhatod a mindennapokban, és még a fölösleges nejlon zacskók használatával sem terheled a környezetedet! Hajtsd félbe a pólót, vágd le az ujjakat és a nyakrészt, ügyelve, hogy a vállaknál a varrást ne vágd át! Ezt követően a póló alját varrd össze akár géppel, akár kézzel – utóbbi esetben érdemes kétszer is végigmenni rajta, hogy biztosan jól tartson és egy kiló alma alatt se engedjen el. Már kész is a bevásárlótáska!

 

Sokoldalú alapanyag: a póló-fonál

A már nem használt póló aljáról vágd le a varrást, a tetején pedig egy egyenes vonalban haladva vágd végig az anyagot az ujjak alatt. Így két oldalt összevarrt és két oldalt nyitott téglalapot kapsz. Az egyik összevarrt oldaltól a másik felé haladva vágd fel nagyjából egy centiméteres sávokban szabdald be a pólót, de ne vágd át teljesen! Ez után nyisd ki a pólót úgy, hogy az át nem vágott részek legyenek felül, középen, és minden egyes csíkot vágj át átlósan, balról jobbra, lentről fölfelé haladva. Így egy hosszú, egybefüggő csíkot fogsz kapni, amit aztán feltekerhetsz és fonhatsz belőle ugrálókötelet, karkötőt, hajpántot, de akár fürdőszobaszőnyeget is.

Olvastad már?  Színstratégia: így kombináld a színeket az otthonodban

 

Búvóhely a cicádnak

A cicák imádnak bekuckózni a zárt helyekre, és a régi ruhadarabjaidat is szeretik, hiszen érzik rajtuk az illatodat. Ennek a cicasátornak az alapja egy erősebb kartonpapírból, a váza régi, meghajlított drót ruhafogasokból készült, a kész vázra pedig már csak rá kell húzni egy régi pólódat úgy, hogy az ujjakkal fogva a doboz alatt összekötöd vagy ráragasztod az anyagot a kartonra, a póló nyakán keresztül pedig a cicád kényelmesen ki- és bemászkálhat az új, kedvenc szundihelyéről.

 

DIY csavart hajpánt

Vágj le a pólóból két, egyforma szélességű csíkot, és mindkettőt varrd végig a két hosszabb oldala mentén haladva. Ez után fektesd őket keresztbe egymáson, a végeket húzd el, hogy kialakítsd a csavart díszt, ami a hajpánt középpontja lesz. Ez után a négy véget fektesd egymásra, igazítsd el úgy, hogy sehol ne legyen megtekeredve és öltsd össze. Már kész is a hajpántod!

 

Párnahuzat

A kedvenc zenekarod, az egyetemed vagy éppen a kedvenc filmed logójával ellátott pólóból párnahuzat is készülhet. Csak vágd ki a régi póló közepén a mintát a megfelelő méretben úgy, hogy a póló két oldalán a varrást ne vágd át. Ezután fordítsd ki a pólót és az egyik nyitott véget varrd össze. A másik végére pedig kerülhetnek gombok, cipzár de akár tépőzár is, amelyiket a legegyszerűbbnek érzel elkészíteni.

Olvastad már?  Túl a szavakon: ezzel a 7 dologgal jelzi a párod, hogy tényleg szeret