Ezt teszik a boldog párok lefekvés előtt

Ezt teszik a boldog párok lefekvés előtt

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezt teszik a boldog párok lefekvés előtt

1/6. Félreteszik a mobiljukat

Ha hiszed, ha nem, már több felmérést is készítettek arra vonatkozóan, mi történik a szervezetünkben, amikor a közösségi médiát böngésszük. Talán nem túl meglepő, de nem éppen pozitív a végeredmény: az állandó online-lét elnyomja az oxitocin, azaz a boldogsághormon felszabadulását a szervezetben.

Szerencsére elég egy egyszerű szabály bevezetése ennek orvosolására: beszéljétek meg, hány órakor kapcsoljátok ki, vagy teszitek repülő üzemmódba a mobilotokat! Így legalább az esti órákban, amikor kicsit együtt tudtok lenni, nem lesz jelen ez a megoldásra váró probléma.

2/6. Kizárják a munkát

A boldog párok életében fontos szerepet tölt be a munka, a karrier, azonban nem akkor ellenőrzik a céges levelezésüket, amikor az ágyban fekszenek. Tudják, hogy sokkal szerencsésebb ezt az időt együtt tölteni, beszélgetni, pihenni, megnézni egy jó filmet, előadást. Nem csak a kapcsolat, hanem a munka szempontjából is előnyösebb, hiszen így produktívabbak lehetnek a következő napon.

Természetesen nem tiltólistás, hogy a munkáról beszéljetek, vagy időnként a halaszthatatlan dolgokat este pótoljátok. Azonban jóval lényegesebb, hogy egymással foglalkozzatok, hiszen ez megerősíti köztetek a kötődést, továbbá biztonságérzetet ad, ami nyugalommal áraszt el mindkettőtöket. 

3/6. Egyszerre fekszenek le

Pontosan tudom, milyen nehéz összehangolni a biológiai órát. Én sosem voltam éjjeli bagoly, amióta pedig megszületett a kislányunk, nem is engedhetem meg magamnak, hogy rendszeresen késő éjjelig fennmaradjak. A páromnak viszont kisebb az alvásigénye, és a rugalmas időbeosztása miatt könnyebben belecsúszik az éjszakai filmezésbe.

Curt Smith pszichológus szerint érdemes lenne úrrá lennünk ezen a dilemmán, ő ugyanis úgy véli, tovább tudják őrizni kapcsolatuk meghittségét azok, akik egyszerre kerítenek sort az esti rutinra és egy időben fekszenek le aludni.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást