Stílus / Divat

Ez a blúz lesz az idei tavasz kedvence – csodálatos szettekben láthatod, milyen sokoldalú lehet

Néhány éve már vásároltam néhány olyan blúzt, aminek az ujjrésze ráncolt, kicsit fodros hatású. Nem is annyira a felső tetszett meg: próbálás után azonnal láttam, hogy ezt a fazont nekem találták ki. Most már azt is tudom, miért lehetett vele olyan könnyedén hangsúlyozni az alkatomat, és persze – sok más nőhöz hasonlóan – annak is nagyon örülhetek, hogy a viktoriánus kort felelevenítették a tervezők. Idén tavasszal és nyáron ellepik a boltokat a buggyos ujjú, fodros, trapézos felsők, úgyhogy csak győzzünk válogatni!

Emelt derekú farmerekkel

A viktoriánus stílusú blúzok stílusban egyenesen csodálatosan passzolnak az emelt derekú nadrágokhoz. De nem csak ezért imádhatjuk őket! Optikailag szélesebbnek mutatják a vállakat és kicsit a felsőtestet is, ami a körte alkatú nőknek egyenesen áldás.

Ehhez óriási pluszpont, hogy vékonyabbnak mutatják a derekat, így még inkább kihangsúlyozzák a homokóra alkatot.

Ha azt gondoltad, hogy az emelt derekú nadrágnál és a crop topnál jobban semmivel sem terelhetnéd a vékony derekadra a hangsúlyt, akkor próbáld fel a viktoriánus stílusú blúzokat!

 

 

 

Változatos fazonok

Bár létezik a viktoriánus blúznak egy klasszikusnak mondható fazonja, természetesen nem csak ez a megoldás létezik a tervezők számára. A buggyos vállrészeken túl, az ejtett ujjakon keresztül, a trapézos fazonokon át a legkülönlegesebb blúzokkal rukkoltak elő.

Ezek a fazonok lehetővé teszik, hogy mindenki a stílusához, alkatához mérten frissítse fel a ruhatárát, hiszen nem mindenki mer, vagy akar erős túlzással bíró felsőket hordani, míg mások éppen ezeket a fazonokat keresik.

Különleges és egyedi hatást érhetsz el, ha az általad választott blúz garbós: amellett, hogy ez a szabásvonal hozzátartozik a viktoriánus korszakhoz, jelentős titokzatosságot, stílusosságot visz a megjelenésedbe. 

Olvastad már?  Ezek az őszi színek állnak a legjobban: töltsd ki a tesztet és kiderül

 

 

 

Csodaszép színek és minták

Bár ezek a fazonok a klasszikus színüket tekintve fehérek, mégis rengeteg színben és mintával feltűnnek majd a boltok polcain. Ha tehát a hagyományostól kicsit eltérő formában viselnéd a viktoriánus stílusú blúzokat, könnyedén beszerezhetsz majd néhányat belőlük.

Akár szoknyával, akár nadrággal, vagy éppen egy rövidebb sorttal, ezeket a különleges színeket bármilyen szettben magadra öltheted.

Az anyagok is külön szót érdemelnek a viktoriánus kor blúzait illetően, hiszen ahogy akkoriban, úgy most sem éppen kirívóak a különféle csipkés, vagy éppen áttetsző betétrészek. Az talán már nem is meglepő, hogy a különféle extra rátétek és fodrok csak fokozzák a hatást, de mégis remekül passzolnak a mostani trendekhez, amiket eleve ural az újragondolt retro.

 

 

 

Pulóverként is viselheted

A viktoriánus stílusú blúzok nagyon népszerűek lesznek idén tavasszal sőt, nyáron is: bekerülnek majd a különféle topok, könnyed anyagú felsők világába is. Azonban addig sem kell lemondanunk róluk, mert a hűvösebb napokon is viselhetjük majd őket. Erre remek lehetőséget kínálnak a pulóverek, kardigánok, vagy blézerek, amik nappali viseletként éppúgy tökéletesek lesznek majd, mint a nyárestéken.

Olvastad már?  Vékonyabbnak tűnik a karod, ha a következő felsőket és ruhákat hordod

 

 

 

Fokozd a látványt

Ha imádod ezt a stílust és szereted a maximumot kihozni a divatból, akkor erre idén jó lehetőségeket kínálnak a különféle fűzők, vagy éppen rövid topok, amiket a viktoriánus stílusú blúzokra vehetsz fel.

Ezek még jobban kiemelik a derekadat és még hangsúlyosabbá teszik a buggyos váll- és ujjrészeket.

Ha kevésbé extrém, de mégis különleges megjelenésre vágysz, akkor érdemes ezeket az egyedi blúzokat kantáros szoknyákkal, nadrágokkal, vagy éppen mellényekkel viselned.