Ez a blúz lesz az idei tavasz kedvence – csodálatos szettekben láthatod, milyen sokoldalú lehet

Ez a blúz lesz az idei tavasz kedvence – csodálatos szettekben láthatod, milyen sokoldalú lehet

Címlap / Stílus / Divat / Ez a blúz lesz az idei tavasz kedvence – csodálatos szettekben láthatod, milyen sokoldalú lehet

Néhány éve már vásároltam néhány olyan blúzt, aminek az ujjrésze ráncolt, kicsit fodros hatású. Nem is annyira a felső tetszett meg: próbálás után azonnal láttam, hogy ezt a fazont nekem találták ki. Most már azt is tudom, miért lehetett vele olyan könnyedén hangsúlyozni az alkatomat, és persze – sok más nőhöz hasonlóan – annak is nagyon örülhetek, hogy a viktoriánus kort felelevenítették a tervezők. Idén tavasszal és nyáron ellepik a boltokat a buggyos ujjú, fodros, trapézos felsők, úgyhogy csak győzzünk válogatni!

Emelt derekú farmerekkel

A viktoriánus stílusú blúzok stílusban egyenesen csodálatosan passzolnak az emelt derekú nadrágokhoz. De nem csak ezért imádhatjuk őket! Optikailag szélesebbnek mutatják a vállakat és kicsit a felsőtestet is, ami a körte alkatú nőknek egyenesen áldás.

Ehhez óriási pluszpont, hogy vékonyabbnak mutatják a derekat, így még inkább kihangsúlyozzák a homokóra alkatot.

Ha azt gondoltad, hogy az emelt derekú nadrágnál és a crop topnál jobban semmivel sem terelhetnéd a vékony derekadra a hangsúlyt, akkor próbáld fel a viktoriánus stílusú blúzokat!

 

 

 

Változatos fazonok

Bár létezik a viktoriánus blúznak egy klasszikusnak mondható fazonja, természetesen nem csak ez a megoldás létezik a tervezők számára.

A buggyos vállrészeken túl, az ejtett ujjakon keresztül, a trapézos fazonokon át a legkülönlegesebb blúzokkal rukkoltak elő.

Ezek a fazonok lehetővé teszik, hogy mindenki a stílusához, alkatához mérten frissítse fel a ruhatárát, hiszen nem mindenki mer, vagy akar erős túlzással bíró felsőket hordani, míg mások éppen ezeket a fazonokat keresik.

Különleges és egyedi hatást érhetsz el, ha az általad választott blúz garbós: amellett, hogy ez a szabásvonal hozzátartozik a viktoriánus korszakhoz, jelentős titokzatosságot, stílusosságot visz a megjelenésedbe. 

 

 

 

Csodaszép színek és minták

Bár ezek a fazonok a klasszikus színüket tekintve fehérek, mégis rengeteg színben és mintával feltűnnek majd a boltok polcain. Ha tehát a hagyományostól kicsit eltérő formában viselnéd a viktoriánus stílusú blúzokat, könnyedén beszerezhetsz majd néhányat belőlük.

Akár szoknyával, akár nadrággal, vagy éppen egy rövidebb sorttal, ezeket a különleges színeket bármilyen szettben magadra öltheted.

Az anyagok is külön szót érdemelnek a viktoriánus kor blúzait illetően, hiszen ahogy akkoriban, úgy most sem éppen kirívóak a különféle csipkés, vagy éppen áttetsző betétrészek. Az talán már nem is meglepő, hogy a különféle extra rátétek és fodrok csak fokozzák a hatást, de mégis remekül passzolnak a mostani trendekhez, amiket eleve ural az újragondolt retro.

 

 

 

Pulóverként is viselheted

A viktoriánus stílusú blúzok nagyon népszerűek lesznek idén tavasszal sőt, nyáron is: bekerülnek majd a különféle topok, könnyed anyagú felsők világába is. Azonban addig sem kell lemondanunk róluk, mert a hűvösebb napokon is viselhetjük majd őket. Erre remek lehetőséget kínálnak a pulóverek, kardigánok, vagy blézerek, amik nappali viseletként éppúgy tökéletesek lesznek majd, mint a nyárestéken.

 

 

 

Fokozd a látványt

Ha imádod ezt a stílust és szereted a maximumot kihozni a divatból, akkor erre idén jó lehetőségeket kínálnak a különféle fűzők, vagy éppen rövid topok, amiket a viktoriánus stílusú blúzokra vehetsz fel.

Ezek még jobban kiemelik a derekadat és még hangsúlyosabbá teszik a buggyos váll- és ujjrészeket.

Ha kevésbé extrém, de mégis különleges megjelenésre vágysz, akkor érdemes ezeket az egyedi blúzokat kantáros szoknyákkal, nadrágokkal, vagy éppen mellényekkel viselned. 

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást