A bizonyíték, hogy az igazán erős, boldog párok túl vannak pár hullámvölgyön

A bizonyíték, hogy az igazán erős, boldog párok túl vannak pár hullámvölgyön

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A bizonyíték, hogy az igazán erős, boldog párok túl vannak pár hullámvölgyön

Talán te is azt gondoltad eddig, hogy az igazán boldog párok azok, akiknek minden összejött. Akik szinte sosem vitatkoznak, nem találkoznak nehézségekkel, és folyton csak vidámak. Pedig ez egyáltalán nem igaz! A helyzet az, hogy a legboldogabb párok már túl vannak jó néhány nehéz időszakon, és épp emiatt lesznek olyan erősek!

Ne gondold, hogy az az erős párkapcsolat, amelyikben a felek még mindig a kezdeti, rózsaszín ködös időszakban járnak. Akik még úgy gondolják, a partnerük tényleg tökéletes, folyton csak együtt akarnak lenni, és megállás nélkül posztolják a közös képeket a Facebookra. Akik hisznek benne, hogy a Nagy Ő mellett nem lesznek többé gondok, és hogy minden örökké így marad.

Meglehet, hogy az adott időszakban boldogok, de sajnos az esetek többségében épp ők azok az emberek, akik az első bukkanó után feladják. Akik nem küzdenek tovább. Mert úgy érzik, ha ez ennyire nehéz, akkor nem a jó kapcsolatban vannak. Ezért is tartják úgy, hogy az igazán erős, boldog párok azok, akik már túl vannak egy hullámvölgyön, és képesek voltak kijönni belőle.

A bizonyíték, hogy az igazán erős, boldog párok túl vannak pár hullámvölgyön

Látták már egymás legrosszabb oldalát, töltöttek éjszakákat ébren azzal, hogy megbeszéljék a problémákat, és mégsem adták fel. Mindig találtak módot arra, hogy erősebbek legyenek, és a negatív eseményekben is megtalálják a kapaszkodót.

Igen, meglehet, hogy egy-egy vita során mondtak olyat egymásnak, amit később megbántak, de mindig figyeltek arra, hogy sose lépjenek át egy határt. Azt a határt, amiből nehéz visszajönni, olyannyira mély sebet ejt a szíven.

Mert még a konfliktusok során is emlékeztek arra, hogy mindezek ellenére szeretik egymást, és egy kapcsolatért igenis dolgozni kell. Mindegy, hogy az egyiküknek családi problémái vagy munkahelyi gondjai támadtak, a másik ott állt mellette. Még ha ez azzal is járt, hogy a párja talán vele is ingerülten viselkedett, és megpróbált eltávolodni tőle.

A boldog párok nem tündérmesében élnek

Mindezt azért, mert a boldog és erős párok realisták. Tudják, hogy nem egy tündérmesében élnek, ahol az első csók után a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” következik.

Nincsenek irreális elvárásaik, mert képben vannak azzal, hogy nincsenek tökéletes emberek. Ahogy tökéletes párkapcsolatok sem.

És talán voltak olyan veszekedések, amikor úgy tűnt, mindkettejük érdekében jobb lesz különválni, végül mindig visszataláltak egymáshoz. Sosem hozták meg a végső döntést egy vita hevében. Már csak azért sem, mert még az összeveszések alatt is csak egyetlen dologra vágytak: hogy végre véget érjen ez a veszekedés, és megölelhessék egymást. Hogy tovább lendüljenek ezen a feszültséggel teli időszakon, és újra boldogok legyenek.

Átélték a legnagyobb vitákat, de cserébe jól ismerik azt is, milyen ismét összekapcsolódni a másikkal, hogy hogyan lehet egy veszekedésből úgy kijönni, hogy a végén még közelebb kerüljenek egymáshoz. Ők az igazán boldog párok.

Nem egy képzeletbeli világban élnek, nem akarják tökéletesnek mutatni magukat; őszinték az érzéseikkel kapcsolatban, és mernek önmaguk lenni.

Senki sem ítélkezik a másik felett, és egy pillanatra sem merülhet fel az, hogy valamelyikük felsőbbrendűnek érezze magát. Ha pedig megtalálod azt a személyt, aki ugyanerre képes, együtt mindent le tudtok győzni. A tudat, hogy van valaki az életedben, akire a legnehezebb percekben is számíthatsz, amikor még te sem akarsz magaddal lenni; na ez az igazi boldogság!

Kép forrása: pexels.com

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!