6 jól bevált praktika az erős körmökért

6 jól bevált praktika az erős körmökért

Címlap / Stílus / Test / 6 jól bevált praktika az erős körmökért

Erős körmökre mindannyian vágyunk, elvégre nem csupán esztétikai szempont, hogy ez a megvastagodott szaruréteg egészséges legyen. Körmeinket nap, mint nap eszközként is használjuk. Márpedig ha nem elég erősek, pillanatok alatt berepedeznek, megtörnek…

Bánj velük óvatosan!

Ha egyébként is nagyon gyengék a körmeid, akkor igyekezz minél óvatosabban bánni velük. Ahogy nem helyes, ha a fogainkkal nyitjuk ki az ásványvizes üveget, úgy körmeikre nézve sem túl egészséges, ha pl. segítségükkel kezdjük meg a konzerveket, vagy éppen a dobozos üdítőket.
Egy nő egyébként is sokszor használja fizikai erőkifejtésre a körmeit, figyeld csak meg, miközben főzöl, hányszor kaparsz, bontasz, feszítesz a segítségükkel.
Készíts oda egy kisvillát vagy kést, és próbáld azzal helyettesíteni a saját körmeidet.

Hidratálj rendszeresen!

Sokan csak akkor szánnak érdemben időt a körmeikre, ha valamilyen alkalomra meg szeretnék növeszteni őket, de ez így természetesen nem működik.
Ahogy hajunkra sem lehet csupán néhány havonta gondoskodó figyelemmel ügyelni, úgy a körmeink esetében sem beszélhetünk párnapos programról. 
A rendszeres hidratálás kézkrém formájában elengedhetetlen, kiemeltképpen akkor, ha rendszeresen találkozol kémiai szerekkel (pl. mosogatás, takarítás közben).

Ne vágd, reszeld!

Már biztos hallottál erről, de talán az elv lényegére még nem sikerült választ kapnod.
Azért jobb, ha reszeled a körmeidet, mintha vágnád azokat, mert utóbbi esetén a körömlemez nagyon megfeszülhet, a rétegek könnyen elválhatnak egymástól, nem is beszélve az apró repedésekről, amik később beszakadást eredményeznek. 
A reszelés ezzel szemben gyengéden, porszerűen távolítja el a felesleget, és ha valóban mindig a megfelelő mozdulatokkal haladsz, nem gyengíti meg a körmöket.
6 jól bevált praktika az erős körmökértálassz üvegreszelőt, hiszen ez az eszköz szó szerint felmelegszik a használat során, és így segít lezárni az esetleges mikro repedéseket.

Erősítsd meg!

Akár otthon, átlátszó, körömerősítő lakkal, akár a műkörmösnél, mindegy, de ily módon is foglalkoznod kell a körmeiddel.
Nem muszáj feltétlenül hatalmas, hegyes műkörmökre gondolnod, elvégre az óriási, épített karmok mellett a saját körmök megerősítésére is van lehetőség. 
Húzhatnak rájuk egy réteg zselét, sőt, néhány évvel ezelőtt tört be a piacra, és azóta mindent visz a gél lakk, ami a körömlakk és a zselé ötvözete (a megfelelő felszerelés beszerzése után akár te magad is elkészítheted gél lakkozással a manikűrödet, úgyhogy az ár sem lehet akadály).

Vizsgáltasd ki magadat!

Ha úgy érzed, már mindent kipróbáltál és semmi sem működik, akkor érdemes ellátogatnod a bőrgyógyászodhoz, aki a mélyére áshat az okoknak. Gyakran az egyoldalú, vagy hiányos táplálkozás, alacsony folyadékfogyasztás áll a háttérben, de problémát okozhat a kevés vas és cink is a szervezetben. 
A jó szakemberek már a körmödre pillantva meg tudják állapítani, mi állhat a tünetek mögött, de nagy eséllyel elküldenek egy vérvételre is, ami alapján a megfelelő táplálék-kiegészítőkkel, tanácsokkal el tudnak látni.

Erősítsd műköröm után!

Bár a műköröm a megfelelő körülmények között nem ártalmas, hiszen olyan felületre kerül, ami eleve nem él, használata során meggyengül a köröm. Ennek az az oka, hogy a körmök felületét meg kell reszelni annak érdekében, hogy az építés masszív alapot kapjon. 
Éppen ezért, amikor úgy döntesz, hogy megszabadulsz műkörmeidtől, ne hagyd teljesen tisztán, natúran körmeidet. 
Rakass fel egy réteg átlátszó gél lakkot, vagy zselét, amit majd le tudsz növeszteni, különben minden egyes mozdulatodnál le fog törni, vagy be fog repedni a saját körmöd, egészen addig, amíg az új, erősebb alap el nem éri az ujjvégeidet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást