3 bevált méregtelenítő módszer

3 bevált méregtelenítő módszer

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 3 bevált méregtelenítő módszer

Szeretnél ledobni pár kilót? Megszabadulnál a narancsbőrtől? Tisztább arcra vágysz? A következő kúrákkal garantáltan elérheted a célodat? Hogy mi ezeknek a lényege? A következő cikkünkből kiderül.

A Hildegard böjt

Hildegard kb. ezer évvel korábban élő apátnő volt, akit később szentté is avattak. Látomásai mellett gyógyítással is foglalkozott, így korábban és napjainkban is szorosan nevéhez fűződik a gyógyítás. Életében nagy szerepet tulajdonított a böjtnek, amelyet nem csupán testi, de lelki megtisztulásnak is tartott.

A böjt lényege: Naponta egyszer vagy kétszer böjtlevest kell enned hat, esetleg 10 napon keresztül.

A leves: A leves tönkölybúzából, zöldségből, friss gyógy- és fűszernövényekből készül, amelyeknek melegítő hatásuk van, így biztosítják a bázikus közeget. A levest galangyagyökérrel fűszerezik, amely görcsoldó hatásáról ismert. A fűszer jó hatással van az epehólyagra, valamint a gyomorra és a bélre is. Estenként kiegészítik a böjtöt galanga tablettával is.

Léböjt

Talán a legismertebb és leghatékonyabb módszere a méregtelenítésnek. Miért jó ez a módszer? A frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevek nem tartalmaznak sem zsírt, sem fehérjét, ezért kiválóak a méregtelenítés során. Emellett biztosítja a szervezet számára a megfelelő cukrot gyümölcscukor formájában, valamint a szükséges ásványi anyagokat és vitaminokat, emellett pedig az emésztést is megnyugtatja.

Lényege: A megfelelő fogyás és méregtelenítés akkor érhető el, ha havonta vagy kéthavont léböjtöt tartasz. Minden nap csak frissen facsart zöldség és gyümölcsleveket igyál, valamint párolt zöldségeket és leveseket fogyassz, természetesen tészta és ás köret nélkül. Ez a kúra tehermentesíti az emésztőrendszered, szabályozza a vérnyomásod és erősíti a szívet.

Emellett jó hatással van az anyagcserére, a gyulladásokra és persze a súlyodból is veszítetsz. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyál emellett, hiszen ha nem viszel be elegendő folyadékot a szervezetedbe, akkor könnyen elszédülhetsz, vagy megfájdulhat a fejed. Ezt a fajta böjtöt kiegészítheted természetesen a különféle gyógyteák fogyasztásával is, amelyek fokozhatják az eredményt.

Gyümölcsnap

Imádod a gyümölcsöt? Akkor ezt neked találták ki, hiszen a gyümölcsnapok különösen jó hatást gyakorolnak a szervezetünkre.

Lényege: A gyümölcsnap alatt fogyaszthatunk egyszerre több, de akár egyféle gyümölcsöt is. A legjobb, ha az idénygyümölcsöket építjük be a gyümölcsnap során fogyasztott ételek sorába. A gyümölcsnapok nem csupán a súlyvesztésre kiválóak, hanem a vízhajtásra is hatékony megoldást nyújtanak. Akár hetente is tarthatunk gyümölcsnapot, megkönnyítve ezzel a szervezetünk működését.

Egy kis kiegészítés:

Mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a böjt alatt egy kicsit jobban figyeljünk ne csupán a testünkre a megfelelő táplálékkal és mozgással, hanem figyeljünk a lelkünkre is, adjunk egy kis időt magunkat nem csupán a testi, de a lelki feltöltődésre is, így lesz a böjt életünk meghatározó része, amely megadja számunkra a testi és a lelki megújulást is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást