Hozzávalók 4-6 személyre:
4-6 kicsontozott csirkemell
3 evőkanál liszt
frissen őrölt fekete bors és só
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
A bazsalikomkrém mártáshoz:
1 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
125 ml csirkehúsleves-alap
125 ml tejszín
néhány csepp citromlé
2 evőkanál finomra aprított friss bazsalikom
1 evőkanál finomra aprított friss petrezselyem
1 csésze reszelt parmezán sajt
frissen őrölt bors
só
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sóval, borssal, majd egyenletesen forgassuk bele a keverékbe a csirkét.
Az olajat a vajjal forrósítsuk fel egy lábasban, majd tegyük bele a csirkét, és közepes lángon 5-6 percig süssük mindkét oldalát. Vegyük ki a lábasból és tartsuk melegen.
A bazsalikomkrém mártás elkészítése következik. Töröljük ki a lábast, forrósítsuk fel a vajat, majd tegyük bele a fokhagymát. Öntsük hozzá a csirkehúsleves-alapot, a tejszínt, valamint a citromlevet, forraljuk fel, és hagyjuk, hogy kissé besűrűsödjön.
Adjuk hozzá a bazsalikomot, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, aztán csökkentsük a hőt és helyezzük a lábasba a csirkemelleket, majd fedjük le és pároljuk még egy pillanat erejéig.
Szórjuk meg parmezánnal, köretként pedig rizst vagy tésztát tálaljunk.