Életmód / Receptek / Táplálkozás

Bazsalikomkrémes csirke

Bazsalikomkrémes csirke

Egy ízletes és igazán könnyű, csirkéből készített recept, amelyben a foghagyma és bazsalikom fantasztikus párost alkotnak.

Hozzávalók 4-6 személyre:

4-6 kicsontozott csirkemell

3 evőkanál liszt

frissen őrölt fekete bors és só

1 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál vaj

A bazsalikomkrém mártáshoz:

1 evőkanál vaj

2 gerezd fokhagyma

125 ml csirkehúsleves-alap

125 ml tejszín

néhány csepp citromlé

2 evőkanál finomra aprított friss bazsalikom

1 evőkanál finomra aprított friss petrezselyem

1 csésze reszelt parmezán sajt

frissen őrölt bors

Elkészítése:

A lisztet keverjük össze a sóval, borssal, majd egyenletesen forgassuk bele a keverékbe a csirkét.

Az olajat a vajjal forrósítsuk fel egy lábasban, majd tegyük bele a csirkét, és közepes lángon 5-6 percig süssük mindkét oldalát. Vegyük ki a lábasból és tartsuk melegen.

A bazsalikomkrém mártás elkészítése következik. Töröljük ki a lábast, forrósítsuk fel a vajat, majd tegyük bele a fokhagymát. Öntsük hozzá a csirkehúsleves-alapot, a tejszínt, valamint a citromlevet, forraljuk fel, és hagyjuk, hogy kissé besűrűsödjön.

Adjuk hozzá a bazsalikomot, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, aztán csökkentsük a hőt és helyezzük a lábasba a csirkemelleket, majd fedjük le és pároljuk még egy pillanat erejéig.

Szórjuk meg parmezánnal, köretként pedig rizst vagy tésztát tálaljunk.   
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást