Barcelona top 6 látnivalója

Barcelona top 6 látnivalója

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Barcelona top 6 látnivalója

Ha utazást tervezünk és szeretnénk olyan helyre menni, ahol sok az építészeti és természeti látnivaló, emellett napozhatunk a tengerparton, és nem utolsó sorban jókat ehetünk, akkor irány Barcelona!

Barcelona katedrális

A Barcelona vagy más néven Szent Eulália katedrális egy gyönyörű gótikus templom a város szívében. A templom a XIII-XV. században épült, homlokzata viszont csak később, a XIX. században nyerte el mai külsejét.
A katedrálishoz tartozik egy középkori kolostor is, melynek közepén egy természetes tó áll, köré pedig egy kerengőt építettek. A XIII. században épült kolostor szent állatai kezdettől fogva a libák, amelyek máig ott élnek a kis tó partján.

Güell Park

A Gaudi tervezte Güell Park az UNESCO világörökség része, és tényleg olyan egyedi látványt nyújt, amelyet nehéz szavakkal leírni: színes, látványos mozaikokkal díszített szobrok és épületek fogadják a látogatókat. Igazi kikapcsolódás a sétálni vagy pihenni vágyóknak.
A park eredetileg lakóparknak épült, és az akkori tervek szerint a lakóknak készültek a járdák és az épületek is, de mivel nem volt kereslet rá, így végül maga Gaudi költözött be családjával együtt.

Sagrada Familia

A Sagrada Familia, vagyis a Szent Család templomot az erősen vallásos Gaudi élete fő művének tekintette. 40 éven keresztül dolgozott rajta, amiből közel 15 évet kizárólag a templom terveinek és kivitelezésének szentelt.

Az építész váratlan halálával azonban megszakadt az építkezés, és a templom máig nem került végleges állapotba.
Ha elkészül, a világ legnagyobb bazilikája lesz – ennek dátumát 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára tervezik. Már maga Gaudi is hosszú elkészülési idővel számolt, mert mikor emlékeztették arra, hogy sokára lesz kész óriási építményével, ő csak ennyit válaszolt: „Az ügyfelem nem siet!”

La Rambla

A La Rambla Barcelona első számú sétáló utcája, amelyen mindig óriási tömeg hömpölyög. A nap minden szakaszában találunk itt mutatványosokat, árusokat, utcazenészeket, rajzolókat és főleg szobornak öltözött embereket, akik a turistákat szórakoztatják.
A több mint 1,5 km hosszú sétáló utcát gyönyörű platánsor övezi, így a látvány és a hangulat miatt is feltétlenül sétáljunk rajta többször is, lehetőleg délelőtt, délután és este is. Barcelona legpezsgőbb utcájának nevének jelentése „kiszáradt folyómeder”.

Casa Battlo, Casa Milá

A Casa Battlo és Casa Milá szintén Gaudi kreativitását dicséri, és mindegyik épület az UNESCO világörökség részét képezi. A Casa Battlo épülete eredetileg egy középosztálybeli család számára épült, míg a Casa Milá egy gazdag textilgyáros család számára készült el.
Mindkettő Barcelona híres sugárútján, a Passeig de Gracia-n áll, és természetesen mindegyikre jellemző, hogy a vízszintes vonalakat szinte teljesen sikerült száműzni a homlokzat tervezéséből, ellenben sikerült egy meseház benyomását kelteni mindkét gyönyörű épülettel.

Font magica (Montjuic)

A Font magica vagy magyarul a Varázslatos szökőkút felejthetetlen élményt jelent mindenkinek. A szökőkút egy hatalmas téren, a Placa de Espana-nál található, és folyamatosan változó, a zene ritmusára mozgó vízsugarakat működtet, amit ráadásul egyfolytában változó színekkel világítanak meg.
A gyönyörű játékot ráadásul változatos zenei aláfestés is kíséri, az egyik, a szökőkút által játszott melódia nem is lehet más, mint a Queentől a „Barcelona”!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást