A gyerekkori barátod, vagy egy idegen lesz nagyobb eséllyel a férjed? 

A gyerekkori barátod, vagy egy idegen lesz nagyobb eséllyel a férjed? 

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A gyerekkori barátod, vagy egy idegen lesz nagyobb eséllyel a férjed?  / 2. oldal

Az én párkapcsolatomra abszolút igaz a „kicsi a világ” kifejezés. Annak ellenére nem ismertük egymást, hogy egy városban sőt, ugyanabban az utcában laktunk.

Hol szeretünk ismerkedni?

A kutatók arra is kíváncsiak voltak, hogy mindez pusztán a véletlen műve, vagy szándékosan ismerkedünk „alternatív” útvonalakon, ezért megkérték a résztvevőket, hogy rangsorolják az ismerkedési formákat. A romantikus párkapcsolatban élőknek meg kellett jelölniük három olyan módszert, aminek a segítségével szeretnek ismerkedni.

A megkérdezettek szerint a legnagyobb esély a boldog folytatásra akkor lehet, ha a potenciális jelölt korábban már barát volt (47%). Az abszolút toplistást holtversenyben követte 18-18%-kal a barátokon keresztül való ismerkedés, valamint az egyetemen, tanfolyamokon történő kapcsolatteremtés. 

A résztvevők mindössze 0,3% mondta, hogy a vakrandi ideális választás az ismerkedésre sőt, valójában ez és az online társkereső szolgáltatások használata volt a legritkábban támogatott válasz.

eclipse_images/istockphoto.com

A barátság, mint kapcsolatindító stratégia?

Vajon mennyire volt tudatos a barátság kialakítása és mekkora mértékben húzódott meg a háttérben a szándék a továbblépésre? Ez sem hagyta nyugodni a kutatókat, akik természetesen kifaggatták a résztvevőket a témát illetően. Kíváncsiak volt arra, hogy akik először barátok voltak, azok a későbbiekben is azok akartak maradni, vagy éppen ellenkezőleg: már az elején is tudták, hogy többet szeretnének. 

Úgy tűnik, hogy nem kell megkérdőjeleznünk a meglévő barátaink szándékát, mert csak 12%-uk jelölte, hogy már eredetileg is vonzónak találta a későbbi partnerét. 18% mondta, hogy bár ő barátként érkezett a kapcsolatba, valójában a partnere vetette fel, hogy lehetne több is köztük. Végül pedig a túlnyomó többség, 70% írta, hogy a vonzalom csak később, jóval a barátság kezdetét követően jelent meg.

Ez tehát azt jelenti, hogy a legtöbben nem romantikus szándékkal ismerkednek, szereznek új barátokat, de attól még igaz, hogy gyakran éppen ezek a kapcsolatok jelentik a későbbi párkapcsolatok alapjait. 

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»