Akik minden nap csókolóznak, tovább élnek – szakértők szerint

Akik minden nap csókolóznak, tovább élnek – szakértők szerint

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Akik minden nap csókolóznak, tovább élnek – szakértők szerint

A csók javítja a hangulatot és boldoggá tesz

Nyelvcsatázás közben az agy dopamint választ ki, ami a vágy és kötődés hormonja, de emellett szerotonint is felszabadít, ami pedig javítja a kedélyállapotot.

Tehát lényegében mindennek köszönhetően sokkal boldogabb leszel, tele jó érzésekkel a szívedben és a testedben!

A csók enyhíti az allergiát

Kiderült, hogy egy 30 perces csókolózás valóban csökkentheti a szénanátha, a pollen vagy por okozta allergia tüneteit. Néhány tanulmány azt mutatja, hogy egy jó csók csökkenti az immunoglobulin E ellenanyagok termelését a vérben. Ezek az antitestek csökkentik a hisztamin szintjét, amely az allergiás tünetekért felelős, beleértve a könnyes szemeket, az orrfolyást és a tüsszentést.

A csók csökkenti a stresszt

Ha gyakran érzed stresszesnek magad, akkor a csókolás a tökéletes tevékenység a feszültség enyhítésére.

Csókolózás alatt a szervezet oxitocint termel, amely természetes nyugtatószer.

Ez a hormon megállítja az áradó gondolatokat, gyógyítja a szorongást, és sokkal nyugodtabbnak érezheted magad tőle. Ráadásul, amikor megcsókolsz valakit, akkor ellazítod az álladat, amely elősegíti a mélyebb lélegzést, ez pedig minden relaxációs technika alapja. Viszlát stressz!

A csók égeti a kalóriákat

A csókolózás révén óránként akár 120 kalóriát égethetsz el. Természetesen ez nem fogja kiváltani az edzésidődet, de minden bizonnyal nem kell majd aggódnod amiatt a kis desszertért, ami vacsi után becsúszott.

Csak emlékezz a szabályra – minél hosszabb ideig csőrözöl, annál több kalóriát fogsz elégetni. Remekül működik akkor is, ha állsz és mozogsz, nem csak nyugodtan ülsz.

A csókolózástól fiatalabbnak tűnsz

A szenvedélyes csók körülbelül 23-34 mögöttes arcizmot és 112 testtartó izmot mozgat meg. Ezeknek az izmoknak a stimulálása segíthet kiegyenlíteni a ráncokat, feszessé tenni a nyakat és lassítani a bőr öregedését, különösen az arcodon. Nem csoda, hogy az arcod fiatalnak és ragyogónak néz ki tőle!

A csók megakadályozhatja a tüdőbetegségeket

Általában kb. 20-szor fújjuk ki a levegőt percenként.

De amikor csókolózunk, ez a szám percenként akár 60-szorosára növekedhet.

Ez az edzés valóban jót tesz a tüdőnek, aminek eredményeként a szerv erősebbé válik, és csökken a tüdőbetegségek kialakulásának esélye.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást