Hozzávalók:
– 15 dkg jázmin- vagy basmati rizs
– 2 ek. rizsecet
– 1,5 kk. cukor
– 1/2 kk. só
– 3 nori
– szójaszósz és savanyított gyömbér
Töltelékhez:
– 1 ek. majonéz
– 1/4 kk. wasabikrém
– füstöltlazaccsíkok
– összetört avokádó
Elkészítése:
1. Egy edényben főzzük meg a rizst, majd lefedve hagyjuk kicsit állni.
2. Egy tálban keverjük el az ecetet, a cukrot és a sót, majd ezt öntsük rá a rizsre, és hagyjuk kihűlni.
3. Egy másik tálban keverjük össze a wasabit a majonézzel, ezzel borítsuk be a avokádót.
4. A norikat vágjuk félbe, fektessük bambuszgyékényre, majd terítsünk rá némi rizst, rakjunk bele a lazacos keverékből, és szórjuk meg avokádóval is.
5. A gyékény segítségével tekerjük fel, majd szeleteljük úgy, hogy minden vágás után tisztítsuk meg a kést. Tegyünk hasonlóképpen a többi lappal is.
6. Egy tálra rakosgatva, szójaszósszal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!