Avokádós, füstölt lazacos sushi-tekercs

Avokádós, füstölt lazacos sushi-tekercs

Címlap / Életmód / Receptek / Avokádós, füstölt lazacos sushi-tekercs

Az egyik legnépszerűbb sushi-recept a lazacos változat. Tanuld el könnyedén ezt a japán tradicionális receptet!

Hozzávalók:

– 15 dkg jázmin- vagy basmati rizs
– 2 ek. rizsecet
– 1,5 kk. cukor
– 1/2 kk. só
– 3 nori
– szójaszósz és savanyított gyömbér

Töltelékhez:

– 1 ek. majonéz
– 1/4 kk. wasabikrém
– füstöltlazaccsíkok
– összetört avokádó

Elkészítése:

1. Egy edényben főzzük meg a rizst, majd lefedve hagyjuk kicsit állni.

2. Egy tálban keverjük el az ecetet, a cukrot és a sót, majd ezt öntsük rá a rizsre, és hagyjuk kihűlni.

3. Egy másik tálban keverjük össze a wasabit a majonézzel, ezzel borítsuk be a avokádót.

4. A norikat vágjuk félbe, fektessük bambuszgyékényre, majd terítsünk rá némi rizst, rakjunk bele a lazacos keverékből, és szórjuk meg avokádóval is.

5. A gyékény segítségével tekerjük fel, majd szeleteljük úgy, hogy minden vágás után tisztítsuk meg a kést. Tegyünk hasonlóképpen a többi lappal is.

6. Egy tálra rakosgatva, szójaszósszal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást