Hazánkban még nem számít túl felkapott alapanyagnak az avokádó, ami valahol érthető, hiszen viszonylag kevés helyen kapható – szerencsére azért már egyre több helyen előfordul – illetve az ára sem éppen a legalacsonyabb. Érdemes azonban nyitott szemmel járni, ugyanis mikor éretté válnak az avokádók, mindenhol leviszik az árukat, és tényleg fillérekért juthatunk hozzá ehhez a csodanövényhez! A testépítők, diétázók és vegánok körében is közkedvelt alapanyagnak számít, hiszen tele van természetes zsírokkal és fehérjékkel, továbbá vitaminokkal és nyomelemekkel! Nyersen fogyasztandó növény, melynek felhasználási köre sokrétű! Erre tökéletes példa az alábbi receptgyűjtemény!
1/6 Avokádós toast kenyér
Hozzávalók:
• 2 szelet kovászos kenyér (vagy tk.),
• 1 avokádó,
• ½ csésze spenót,
• 7-10 koktélparadicsom,
• 2 evőkanál kendermag,
• só és bors.
Elkészítés:
A kenyeret pirítsuk meg kenyérsütőben (nem muszáj, ha friss, ehetjük úgy is). A paradicsomokat vágjuk félbe, az avokádót kanalazzuk ki és egy villával passzírozzuk össze. A pirítósra halmozzunk egy maréknyi spenótot, erre jöhet az avokádó réteg, majd a paradicsom, és végül a kendermag, illetve ízlés szerint só és bors. Tökéletes reggeli fogás!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!