Mit árul el rólad a vörös hajszíned? + Szuper frizuraötletek vörös hajúaknak!

Mit árul el rólad a vörös hajszíned? + Szuper frizuraötletek vörös hajúaknak!

Címlap / Stílus / Haj / Mit árul el rólad a vörös hajszíned? + Szuper frizuraötletek vörös hajúaknak!

Nem csak a csillagjegyünk vagy a szemszínünk árulkodik arról, hogy milyen a személyiségünk, hanem a hajszínünk is. A négy alaphajszín ugyanis más-más tulajdonságokkal párosul, amelyek még akkor is érvényesek, ha nem születési hajszínünkről van szó, hanem arról, amelyet festettünk magunknak. Ilyenkor ugyanis mi magunk döntünk arról, hogy személyiségünk melyik részét szeretnénk hangsúlyozni, hogy milyen tulajdonságainkat helyeznénk előtérbe. Négyrészes cikksorozatunkban sorra vesszük a vörös, a szőke, a barna és a fekete hajhoz társított személyiségjegyeket és frizurákat is ajánlunk minden hajtípusra!

Ilyen vagy, ha vörös a hajad

A természetes vörös haj nagyon ritka, ezért is tartották korábban különlegesnek, sőt ijesztőnek és hozták összefüggésbe az ördöggel, a boszorkánysággal.

A vörös hajú nőket nagyon szexinek tartják a férfiak, akik forrófejűek, öntörvényűek, de igazán kreatívak és ötletesek is egyben.

A vörös haj általában lázadó egyéniséget takar, aki kiáll a saját véleménye mellett, amelyet soha nem rejt véka alá.

A vörös hajú emberek szeretnek aprólékos, kreatív munkát végezni, amelybe bele tudnak feledkezni és amelynek kézzel fogható végeredménye lesz.

Rakoncátlan hullámok

A vörös hajúak lázadó személyiségéhez nagyon jól passzolnak a makacs, göndör hajfürtök. A legjobb, ha a frizurád olyan hatást kelt ilyenkor, mintha még fésülködni sem lett volna időd.

Ha természetesen hullámos a hajad, egyszerű a dolgod – csak spriccelj rá egy kis göndörítő szérumot és hagyd megszáradni.

Ha egyenes, akkor a hajad alsó kétharmadát süsd be, és egy kicsit fésüld ki a hullámokat, hogy rendezetlenek legyenek.

Virágok és levelek

Ehhez a hajszínhez nagyon jól passzolnak a leengedett hajba fonott tincsek, amelyeket virágokkal, levelekkel vagy egyéb, természetre emlékeztető dologgal díszítesz.

Ez leginkább egy hullámos hajban mutat jól, de természetes egyenes hajból is elkészítheted.

Laza konty a fejtetőn

A vörös hajúaktól a lehető legtávolabb a decens frizurák állnak: az élére vasalt haj, a szoros copfok és kontyok, hiszen ezek nincsenek összhangban a személyiségükkel.

Ha mégis kontyot szeretnél, akkor egy nagyon laza, leginkább egy kis madárfészek formáját idéző félkonty legyen az a fejed tetején.

Koszorúfonat

Ha feltűznéd a vörös tincseidet, az leginkább úgy mutat jól, ha készítesz hozzá egy mesés koszorúfonatot is magadnak.

Ez se legyen túl szoros, túl tökéletes, sokkal jobban jársz, ha néhány tincset szabadon hagysz, ha egy kicsit kócos lesz az összkép.

A lelógó hajvégeidet fond össze, majd tűzd fel a koszorú alá.

Oldalfonás

A vörös hajúak miért is bíbelődnének az egyszerű, egy tincsben hátrafont frizurával, hiszen abban semmi lazaság nincsen.

Legyen helyette inkább egy szép oldalfonat, lehetőleg holland fonással, hogy legyen tömege is a hajadnak.

A fonatot indíthatod akár félkoszorúban is, úgy még mutatósabb lesz!

Ha copf, az is extra

Ha lófarkat kötnél a hajadból, lehetőleg az se legyen egy szoros, teljesen egyenes copf a fejed tetején, sokkal jobban jársz, ha egy kicsit kócos, hullámos hajadat kötöd össze.

Hogy ne legyen túl egyszerű, csavard vagy fond össze a hajad a tarkódnál, a copfod felett, vigyél bele valami extrát is.

Anne Zöld Oromból

A két copfos hajfonatot bizony a vörösesknek találták ki!

Ez egyszerre vadóc és különleges, és ők bátran viselhetik így a hajukat nem csak a fesztiválon, de a hétköznapok során is.

Ha egy kényelmes, de mégis látványos frizurára vágysz, akkor emellett tedd le a voksod!

A fonatok legyenek lazák, kézzel akár egy kicsit meg is húzkodhatod őket.

A legjobb kiegészítő

A vörösek számára a lehető legjobb hajkiegészítő a hajpánt, amely lehetőleg legyen minél különlegesebb, extrémebb.

Ehhez a hajszínhez nagyon jól passzolnak például a virágos darabok, és a hideg, kékes, türkízes árnyalatok, amelyek jól kiemelik a kontrasztos, meleg árnyalatot.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást