Stílus / Arc

Megőrül az internet ezért a 15 ezer forintos krémért: kikevertem 300 forintból

Az egész doboz kijött nagyjából 300 forintból

Első utam egy bioboltba vezetett, ahol minden különösebb nehézség nélkül sikerült is rózsaszín agyagot szereznem – aki még nem látott volna ilyet, ne gondoljon semmi bonyolultra, egy zárható műanyag zacskóban van fél kilónyi rózsaszínű por. Nem olyan mutatós egy fényképen, mint az interneten rendelhető krém, cserébe viszont lényegesen olcsóbb. Mivel nem vagyok nagy arcpakolás készítő, a boltban megkérdeztem, mivel kellene összekevernem az iszapot, hogy pakolás legyen belőle – kicsit féltem ugyan, hogy ekkor kiderül, hogy szükség lesz még valami méregdrága összetevőre, de legnagyobb meglepetésemre a válasz az volt: vízzel.

Az eladó még annyit hozzátett, hogy esetleg egy csepp mézet vagy kecsketej port is hozzátehetek az arcpakoláshoz, hogy ne szárítsa ki annyira a bőrömet. Távozás előtt még választottam egy takaros kis műanyag tégelyt, amiben a krémet majd kikeverhetem, bár nyilván ehhez egy üres arckrémes doboz is tökéletes lett volna, de gondoltam, 150 forintot még hajlandó vagyok áldozni arra, hogy jól is nézzen ki, amit csinálok – 15 ezret már nem biztos.

Megőrül az internet ezért a 15 ezer forintos krémért: megpróbáltam 300 forintból kikeverni

Így készül a krém

A rózsaszín agyagos arcpakolás elkészítése tényleg nem egy bonyolult dolog: a kiszemelt edénybe szórjunk egy kevés agyagot, és cseppenként adjunk hozzá vizet, mindig jól elkeverve, amíg sűrű, kenhető masszát nem kapunk. Én ekkor még a krémbe kevertem egy csepp mézet is, majd egy tiszta (!!!) sminkecset segítségével felvittem a pakolást az arcomra, és vártam néhány percet, amíg megszárad.

Amikor a pakolás elkezd kifehéredni, egy nedves törülközővel könnyen le lehet mosni. Tapasztalatom szerint egyszerre annyit érdemes készíteni a krémből, amennyit fel is fogunk használni, mert néhány nap múlva már kellemetlen, földes szaga volt. Nem tudom, hogy ez a minőségén bármit rontott-e, én minden esetre inkább kimostam az edényemet, és csináltam egy friss adagot. Mivel tényleg nem tart sokáig, szerintem alkalmanként érdemes azt a plusz két percet rászánni a dologra.

A legfontosabb kérdés: működik?

A válasz engem is meglepett, de azt kell mondjam, hogy igen! Azt persze nem tudom, hogy az interneten rendelhető pakolás mit tud, de a közösségi oldalakon arról számoltak be, hogy kevesebb lesz tőle a pattanás, tisztábbak és kisebbek a pórusok, egyenletesebb a bőr felszíne. Nekem elsősorban a tág pórusok szoktak problémát okozni, ezért ezen a téren vártam tőle megoldást, és maximálisan elégedett is voltam az eredménnyel. Az első használat óta már eltelt pár hét, és azt tapasztaltam, hogy azokon a napokon, amikor egyébként rengeteg pattanás szokott megjelenni a bőrömön, most sokkal kevesebb gondom volt ezzel.

Az egyetlen, amire személyes tapasztalatom alapján talán érdemes figyelni, hogy ha a pakolás elkezd száradni, akkor rögtön mossuk le, mert ez után már nem fogja magába gyűjteni a szennyeződéseket, csak a nedvességet szívja el a bőrből, illetve hogy használat után természetesen minden alkalommal elengedhetetlen a hidratálás.

Nem állítom, hogy ez a pakolás egy minden problémára megoldást jelentő csodaszer, de sokkal gyorsabban hozott sokkal látványosabb javulást a bőröm állapotában, mint sok drága krém, amit korábban kipróbáltam. Biztos, hogy a továbbiakban is használni fogom, mert elégedett vagyok az eredményével, az pedig, hogy egy egész tégelynyi adagot ki lehet hozni pár száz forintból, már csak hab a tortán.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW