Az arckrém megfelelő használata az egészséges bőrért

Az arckrém megfelelő használata az egészséges bőrért

Címlap / Stílus / Arc / Az arckrém megfelelő használata az egészséges bőrért

Az alapvető lépések

  • a krém felvitele után nem szabad azonnal kimenni a szabadba, legalább 20 percet kell várni;
  • olyan mennyiséget alkalmazzunk, amennyit képes felszívni a bőr;
  • az éjszakai arckrém ne közvetlenül lefekvés előtt kerüljön fel, hiszen így a legnagyobb része a párnán végzi;
  • a legjobb természetes komponensek: rizskorpaolaj, mikrokristályosított víz, aloe vera, sárgarépa és a sütőtök kivonat.

Hogyan alkalmazzuk nyakra és arcra? 

Az első szakaszban távolítsuk el a sminket tonikkal, habbal vagy szérummal. Oszlassuk el a krémet az arcon, könnyű mozdulatokkal masszírozzuk szét. A nappali krémeket ne használjuk a szem közelében! Ezt követi a nyak területe, hiszen a nyak és a dekoltázs is rendszeres ápolásra szorul: hidratálás, masszás, hasznos anyagokkal való táplálás. Az utolsó szakaszban vizsgáljuk meg az arcunkat, nem maradt-e rajta felesleges kozmetikum. Amennyiben igen, egy vattakoronggal vagy puha törlőkendővel távolítsuk el.

A nők sokszor felteszik a kérdést, használható-e arcra testápoló/testkrém? Nem ajánlatos, de más lehetőség hiányában olykor elnézhető. Nem szabad elfelejteni, hogy a szemkörnyék nagyon érzékeny, ezért semmi esetben sem vigyük fel oda! A következő fejezetben részletezzük, miképp járjunk el helyesen a gyengéd területen.

Krém használata a szem környékén

Kifejezetten erre a célra tervezett termékre van szükség, ami kisimítja a vékony ráncvonalakat, hidratálja a bőrt és eltávolítja a sötét karikákat. 

A Makeup javaslata szerint elsőként távolítsuk el a sminkmaradványokat, majd a szemkrémet óvatosan oszlassuk el. A legjobb eredmény elérése érdekében több “8-as” mozdulatot végezzünk. Ezt követően masszírozzunk enyhén a szem külső sarkát. Végezetül néhány fontos lépés, hogy az ápolás tökéletes legyen:

  • reggel a smink felvitele előtt 10 perccel hajtsuk végre;
  • ne haszáljunk túl sok krémet;
  • dörzsölés nélkül végezzük;
  • a legfontosabb: minőségi és hatékony termék.

A siker kulcsa a fenti javaslatok betartásában és a rendszerességben rejlik!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást