Dekor / Otthon

7 apró trükk, amivel drágábbnak hat majd a lakásod

7 apró trükk, amivel drágábbnak hat majd a lakásod

Megvetted életed első lakását, és szeretnél becsempészni egy kis luxust a falai közé? Mindezt pedig kevés pénzből szeretnéd elérni? Néhány apró trükkel, kisebb budget-vel is elérheted ezt. Adunk pár konkrét tippet, amivel elkezdheted a megvalósítást.

Csillogó részletek

Egy-két látványosabb részlettel máris luxushangulatot csempészhetsz a lakásba: erre egy jó megoldás, ha a függönykötőket lecseréled gyöngyös verzióra.

Használhatsz ehhez kész gyöngysort, amit feldobhatsz egy csillogó függővel, de fűzhetsz sajátot is. Kombinálhatod a gyöngyöt arany színű láncokkal, így még gazdagabb lesz az összhatás.

A gyöngyöket, főként az üveggyöngyöket használhatod a lakás más pontjain is, például a lámpákat is feldobhatod velük.

Csináld magad márványos asztalka

A márvány az egyik olyan felület, amely összeforrott a luxussal. Hogy egy egyszerű asztal drágábbnak hasson, egy szép márvány mintás, öntapadós fóliával érdemes bevonnod.

Lehet ez egy nagyobb dohányzóasztal, vagy egy kisebb, amelyen növényt tartasz, de akár az étkezőasztal is.

Spa-hatású fürdőszoba

Egy-két fa részlettel igazi spa-hatású fürdőd lehet: beépített, fából készült polcokra pakolhatod például a felcsavart frottír törölközőket, pipereholmikat, illatosítót, esetleg egy-két növénykét is.

Ha fürdőkádad van, egy fából készült tálcával máris drágábbnak hat majd az összkép.

Ha pedig zuhanyzód van, akkor a zuhanytálcát érdemes átalakítanod: ehhez lakberendezési üzletekben szerezhetsz be olyan fából készült, összepattintható padlót, amelyet kültéri használatra terveztek eredetileg.

Metálos csillogás a konyhában

Ahogy a fürdőszobában a fa, úgy a konyhába a metálfényű, aranyos, rezes, rozéaranyos részletek csempészhetik be a drágább hangulatot.

Használhatod ezeket a polcnál, például aranyra festett polctartókkal, de rezes, aranyos tálcákkal, vagy akár csészékkel, egyéb használati eszközökkel is elérheted ugyanezt a hatást.

Baldachin a hálóba

A hálószobát egy igazán mutatós dologgal dobhatod fel, egy csodaszép baldachinnal.

Ez számtalan módon készülhet, felfüggesztheted egy keretre, de akár átalakíthatsz hozzá egy hullahopp karikát is, vagy akár madzagok segítségével is felszerelheted.

Használj mellé szatén párnákat, hogy még drágábbnak hasson a háló, és ha kedved van hozzá, fényfüzért is szerelhetsz fel hozzá.

Házi könyvtár

Igazi luxushatást kelt majd a lakás, ha szorítasz helyet egy szép házikönyvtárnak is. Nem kell túl nagy dologra gondolnod, egy faltól-falig könyvespolccal is működhet.

Rendezd el rajta szépen a könyveket, amíg nem fedik be az egész polc felületét, addig gyertyákkal, egyéb apróságokkal kitöltheted az üres helyet – pár éven belül úgyis felgyűlik majd elég kötet.

Ha a klasszikus stílusú polcok nem jönnek be, akkor bátran kísérletezz egy modernebb verzióval, akár egy csináld magad, beépített könyvszekrénnyel.

A könyvtárhatáshoz hozzá tartozik egy karosszék is, és egy szép szőnyeg.

Zöldek

A gazdagabb hangulatú lakásokhoz hozzá tartozik a rengeteg szobanövény is.

Tudjuk, hogy egy házi esőerdő beépítése nem a legolcsóbb, de kezdetnek elég néhány nagyobb virág és egy-két futónövény, amely hamar betölti majd a teret.

Kerülhetnek a virágok a nappaliba, az előszobába, de akár a fürdőbe is.

Ha különleges növénytartókon rendezed el, esetleg aranyos fényű kaspókba teszed őket, még szebb lesz majd az összkép!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást