Otthon / Dekor

Apró lakberendezési trükkök, amivel prospektusba illőre alakíthatod otthonodat

Gondolj csak bele, a prospektusokban szereplő otthonokban mindig patyolattisztaság és tökéletes rend van. Valljuk be, nálunk nem mindig… Ezek azok, amire mindenképp oda kell figyelnünk, de nézzük, mit tehetünk még azért, hogy minél otthonosabb és szebb lakásban élhessünk!

Színek egyensúlya

Az egyik legfontosabb szabály, amit be kell tartanod az otthonod berendezésekor, hogy ügyelj a színek harmóniájára.

Bármennyire is tetszik a bútorüzletben egy kirívó színű darab, egy piros komód vagy egy sárga éjjeliszekrény, csak azért, hogy gazdagítsd a gyűjteményedet, inkább ne vedd meg, válassz mást, ha az sehogyan nem passzolna a többi bútorodhoz.

Figyelj továbbá a textíliák összhangjára, valamint arra is, hogy ne legyen túl sok kiegészítő, különben megtörik az egyensúly és zsúfoltnak fog látszani lakásod.

Stílusos cserép a szobanövényeknek

Mint tudjuk, a szobanövények nem csak dekorációnak tökéletesek, ránk is pozitív hatással vannak, jókedvre derítenek és a levegőt is tisztítják. Rendezd be otthonodat minél több virággal, a tökéletes hatás érdekében pedig tedd őket stílusos cserepekbe.

Legyen szó bármilyen jelentéktelennek tűnő pozsgásról vagy egy méretes cserjéről, máris jobban mutat, ha egy hangulatos kaspóba teszed őket. Csak arra ügyelj, hogy színükben és stílusukban illeszkedjen a lakásod színeihez.

Olvastad már?  Találtunk egy frizurát, ami mindenkinek jól áll

Tisztaság és rend a legfontosabb

Bár evidensnek tűnhet, mégis ki kell hangsúlyoznunk, ahhoz, hogy prospektusba illő otthont teremthess magadnak, első lépésben a rendről és a tisztaságról kell gondoskodnod.

Bármennyire sem vagy egy házitündér, ügyelned kell arra, hogy a mosogatóban ne hagyj mosatlan edényeket, a pulton ne sorakozzanak a nem használt poharak, az ágy legyen mindig bevetve és a szemetet is rendszeresen vidd ki a lakásból.

Lehet, hogy néha nehezedre esik ezeket megtenni, de hidd el, csak így teremthetsz otthonodban és az életedben is harmóniát.

Matt színek és tükrök a napfényes otthonért

A színek egyensúlyáról már esett szó, de ha nem csak harmóniát szeretnél az otthonodban, hanem arra vágysz, hogy minél világosabb legyen a lakásod, akkor érdemes matt színeket választanod. Így lehetővé teszed a beérkező fény egyenletes eloszlását a térben, ettől nem csak világosabb, de vizuálisan nagyobb és légiesebb is lesz.

Ennek érdekében érdemes több tükröt is elhelyezned a szobában, lehetőleg minél közelebb a fényforráshoz, így növelheted a vizuálisan a tér nagyságát. Rendszeresen tisztítsd továbbá az ablakokat, hogy a fény akadálytalanul áradhasson be otthonodba.

Olvastad már?  5+1 tipp, amivel a kis lakásod sokkal tágasabbá válhat

Nincs is annál jobb és pihentetőbb, mint egy napfényes otthonban élni.

Letisztultság

Az előbb már említettük, mennyire fontos, hogy ne legyen zsúfoltság az otthonodban.

Ennek érdekében érdemes rendszeresen nagytakarítást végezned és szelektálnod azokat a ruháidat, eszközeidet, bútoraidat, amelyeket már nem használsz és csak feleslegesen foglalják a helyet a lakásban.

Ha folyton gyűjtögetsz, akkor csak egyre halmozódnak a dolgaid. Megértjük, hogy nehéz megválni egy-egy kedves darabtól, de néha muszáj elengedni.