Életmód / Táplálkozás

4+1 anyagcsere-pörgető étel reggelire – A hatásuk garantált!

4+1 anyagcsere-pörgető étel reggelire – A hatásuk garantált!

Azt talán már sikerült mindenkinek megjegyeznie, hogy a reggeli milyen fontos étkezés – nem mindegy viszont, hogy mit veszünk ilyenkor magunkhoz, hiszen attól függhet az egész napi emésztésünk, hogy mivel indítjuk a napot. Ha szeretnéd, hogy az anyagcseréd mindig megfelelően működjön, akkor érdemes ezekben a reggeli alapanyagokban gondolkodnod!

Tojásfehérje

Nincs semmi baj a tojás sárgájával sem, de az igazi varázslat a fehérjében rejlik. 

Ez ugyanis tele van fehérjével (milyen meglepő), ami hozzájárul, hogy hamarabb és hosszabb ideig telinek érezd a gyomrod, ráadásul a fehérjében gazdag étrend kutatások alapján akár plusz 80-100 kalória elégetésére is ösztönözheti a szervezeted az anyagcsere felpörgetésével.

 

Zab

A zab tele van rosttal, ami egyrészt hosszabb ideig eltelít, és nem éhezel meg egy-két órával a reggeli után, másrészt az emésztéshez is hozzájárul, hiszen a rostokat a szervezet nem tudja olyan gyorsan megemészteni, és több kalóriát kell elégetnie ahhoz, hogy feldolgozza.

Arra itt is figyelj, hogy ne cukrozd meg a zabot, hiszen ha egészségtelen hozzávalókat teszel a reggelidhez, hiába egészséges az alap, nem fogsz vele elérni semmit.

 

Chia mag

Lehet, hogy azt gondolod, a chia mag egy felesleges divatkaja, és majd lecseng a hatása, de igenis egészséges lehet, ha beépíted a reggelidbe – ugyanazt a hatást váltja ki ugyanis, mint a zab, hála magas rosttartalmának.

Ráadásul, mivel a kis magok nagyon jól megszívják magukat, sokkal tovább el is telítenek, mintha nélkülük fogyasztanád a reggelidet.

Használd zabkásába vagy turmixba, mindegyikben nagyon finom.

 

Lenmag

A lenmagnak hasonló hatása van, mint a chia magoknak, de itthon sokkal elterjedtebb, éppen ezért sokkal olcsóbb is.

Rengeteg mindenhez használhatod, de szintén a chia maghoz hasonlóan talán a zabkásába a legfinomabb – vagy akár a rántottának is finom kiegészítője lehet.

 

+1. Kávé

Lehet, hogy szokatlan, ha valaki egy egészséggel foglalkozó cikkben a reggeli kávét ajánlgatja, de megfelelő mennyiségben ennek az éltető nedűnek rengeteg pozitív hatása van, arról nem is beszélve, hogy remekül beindítja az anyagcserét reggelente.

A fontos leginkább az, hogy ne éhgyomorra fogyaszd, valamint az is, hogy ne rakd tele mindenféle színes-szagos-cukros kiegészítővel, mert annak csak az lesz a vége, hogy óriási cukorbombával indítasz, és még a délelőtt folyamán lerobban a szervezeted, azonnali energiavisszatöltést követelve.

A legjobb, ha feketén, vagy valamilyen növényi itallal fogyasztod.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást