Amit a férfiaknak tudniuk kéne arról a nőről, aki most „épp nem keres kapcsolatot”

Amit a férfiaknak tudniuk kéne arról a nőről, aki most „épp nem keres kapcsolatot”

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Amit a férfiaknak tudniuk kéne arról a nőről, aki most „épp nem keres kapcsolatot”

Előbb-utóbb mindenki eljut arra a pontra, hogy azt mondja, nem akar kapcsolatot. Sem komolyat, sem lazát; egyszerűen csak egyedül szeretne lenni egy kis ideig. A férfiak viszont sokszor erre afféle kihívásként tekintenek, és nem értik meg, pontosan mit jelent az, hogy valaki nem akar ismerkedni. Ezért is kéne mindenkinek tudnia az alábbiakat ebben a helyzetben!

Az a nő, aki azt mondja, hogy nem szeretne jelenleg kapcsolatot, garantáltan túl van egy óriási csalódáson. Valaki összetörte a szívét, megsebezte a lelkét, és ezt még nem tudta feldolgozni. Mindegy, hogy ez egy hete történt, vagy akár már fél éve, hiszen egy csalódásnak nincs lejárati ideje. Ő pedig tudja, hogy sokak szerint már túl régóta igyekszik továbblépni a múltján, de akkor sem képes fejest ugrani valami újba. Még nem. Időre van szüksége ahhoz, hogy egy kicsit többet foglalkozhasson magával. Hiszen más dolgok is vannak az életében a megtört szívén kívül, amik miatt aggódik, és még egy férfi ebbe a körbe már nem fér bele.

Amit a férfiaknak tudniuk kéne arról a nőről, aki most „épp nem keres kapcsolatot”

Egy maszk mögé rejtőzve

Mert a megtört szív egyik hátránya, hogy ilyenkor az élet nem csak ebből áll. Szeretnénk, hogy kizárólag erről szóljon, és szeretnénk, hogy csak otthon kelljen ülnünk, gyászolva egy korábbi kapcsolatot, de a világ szünet nélkül pörög tovább. Neki is van munkája, amit nem dobhat félre. Barátai, családja, akik számítanak rá, és akik előtt mosolyt kell erőltetnie az arcára, mert beszélni arról, ami igazán bántja, még nem menne neki.

Amikor egy nő azt mondja, hogy nem akar kapcsolatot, azt nem azért teszi, hogy elérhetetlennek tűnjön. Nem is azért, mert rideg és távolságtartó. Teljesen komolyan gondolja ezt. Minden egyes szót.

Nincs mögé plusz jelentés rejtve, nem csak egy játék része; ő tényleg nem vágyik arra, hogy valaki megpróbálja meghódítani a szívét.

Amit a férfiaknak tudniuk kéne arról a nőről, aki most „épp nem keres kapcsolatot”

De azért, mert egy nő nem vágyik kapcsolatra, nem érdemli meg azt, hogy csak szórakozzanak vele. Hogy úgy tekintsenek rá, mint valakire, aki biztosan nyitott a laza viszonyokra. Ő nem érzelmek nélküli robotként jár fel s alá, de sokan mégis ezt hiszik, és meggyőződésük, hogy emiatt ő biztosan nem sérülhet meg érzelmileg. Az igazság az, hogy egy ilyen nő sokkal jobban meg tud sérülni, mint bárki más. Egy mondat is elég ahhoz, hogy még jobban elvegyék a kedvét az ismerkedéstől. Igen, lehet, hogy flörtölni kezd egy kicsit, de attól, hogy nem keres komolyat, még igenis megérdemli a kedvességet. Azt pedig pláne, hogy komolyan vegyék őt!

Ami igazán számít

Azonban van egy dolog, amit mindenkinek tudnia kellene a nőről, aki nem akar kapcsolatot az adott időszakban. Méghozzá azt, hogy megváltozhat a véleménye, ha megismeri a megfelelő személyt.

Nem akar csalódni, nem akar ismét egy rossz kapcsolatba kerülni, ezt már elhatározta magában. De amikor egy olyan férfivel hozza össze az élet, akiben minden megvan, amit keresne, az elköteleződés már nem tűnik olyan ijesztőnek számára.

Talán nyitott lesz az ismerkedésre, és lehet, hogy sikerül ismét megtalálnia a szerelmet. De el kell fogadni azt is, ha nem tesz így. Lehet, hogy mégsem áll készen, és inkább elengedi ezt a férfit, mintsem hogy belerántsa magukat egy kapcsolatba, ami mindkettejük csalódásával ér véget. Az egyetlen, ami számít, hogy ő dönti el, kinek és mikor adja oda a szívét, és ezt mindenkinek meg kell értenie.

Képek forrása: pexels.com

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!