5 ok, amiért a 30 az új 20

5 ok, amiért a 30 az új 20

Címlap / Életmód / Egészség / 5 ok, amiért a 30 az új 20

Nagymamáink korában a 30 éves nők már „vénlányoknak” számítottak, hiszen a nagy többség eddigre már férjnél volt és családot alapítottak, de mára ez teljesen átalakult. Talán mondhatjuk, hogy szerencsére, mert így a nőknek van idejük arra, ami a legfontosabb az életükben: megismerni önmagukat.

Megtalálhatod a hivatásodat

A 20-as évek többnyire az útkeresésről szólnak, arról, hogy megtaláld azt a munkát, amiben kiteljesedhetsz és boldog lehetsz.

Ne érezd úgy, hogy a sok próbálkozás hasztalan volt, mert minden okkal történik, hogy végül ott találd magad, ahol lenned kell. 30 évesen már tisztában vagy azzal, hogy mit akarsz és, hogyan érheted el azt.

Ha még nem léptél be a 30-as nők táborába, akkor használd ki az időt és tapasztalj minél többet, így a harmadik x-nél már pontosan tudni fogod, hogy melyik az a munka, amit szívből csinálnál.

Stabil anyagi helyzet

Pályakezdőként nem egyszerű az élet, mikor egy fiatal nő mindenre vágyik, de ennek csak a töredékét tudja magának megteremteni.

Mire valaki eléri a bűvös 30-at, addigra ez is rendeződni látszik és végre több extrával kényeztetheti magát. Soha ne érezz bűntudatot, ha magadra költesz, mert egy nőnek szüksége van arra, hogy igenis olykor-olykor költsön magára.

Ha még csak most taposod a 20-as éveid elejét, akkor bíztasson az a tudat, hogy mindenki elindult valahonnan, de légy türelmes, mert, ha keményen dolgozol, akkor pár éven belül ez mind kifizetődik.

A nővé érés kora

Emlékszel a Hirtelen 30 c. filmben Jenna mit kíván a varázspor alatt? „Viruló, szexi 30-as” szeretne lenni… nem hiába, ugyanis a nők ebben az életszakaszukban a legsugárzóbbak.

Megtalálják a saját stílusukat és igazi dívákká válnak. Egyre inkább letisztul a külsejük és tudják, hogy mi áll jól nekik.

Mivel már stabilabb az anyagi helyzete egy 30-as nőnek, ezért már bátrabban vásárolja meg a minőségi darabokat, melyektől a megjelenése is sokkal komolyabbá válik.

Határozott elképzelés az igaziról

Többé nem érdekelnek a kalandorok, akikkel tökéletesen elszórakozgattál a 20-as évek mámorában. Ezen a ponton már másra vágysz. Egy társra, akivel tervezhetsz, aki mellett biztonságban érzed magad és, akiről elmondhatod, hogy egyben a legjobb barátod is. Aki nem üti meg ezt a szintet, az be sem léphet az életedbe.

Általában ebben az életszakaszban már kevésbé fontos szempontok a külsőségek és a nők inkább a belsőre fókuszálnak, arra, hogy egy értékes embert találjanak maguk mellé, akivel ki tudja… talán a családalapítás is szóba jöhet.

Megismerni Önmagadat

Végtére is erről szól az egész élet. Megszületünk, tapasztalunk azért, hogy megismerjük azt a fantasztikus személyiséget, akik vagyunk. Ez kinek előbb, kinek utóbb jön össze, de jellemzően a nők 30-as éveikben kerülnek tisztába igazán önmagukkal. Tudják, hogy kik ők, mik az erősségeik-gyengeségeik és fel merik vállalni magukat. Egyre jobban elhatárolódnak mások véleményétől és a prioritási sorrendjükben már saját maguk állnak az első helyen.

Jellemzően ez az a korosztály a nőknél, akik már megtanulták szeretni önmagukat kívülről és belülről egyaránt. Már nem az a legfontosabb számukra, hogy 0%-os testzsírral és tökéletes, feszes bőrrel rendelkezzenek, hanem az, hogy belül fejlődjenek. Megtanulták, hogy nem kell folyamatosan a tökéletességre törekedni, mert mindenki az a maga módján. 🙂

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást