5 ok, amiért gyerekkel sokkal jobb lesz a kapcsolatotok

5 ok, amiért gyerekkel sokkal jobb lesz a kapcsolatotok

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 ok, amiért gyerekkel sokkal jobb lesz a kapcsolatotok

„Senki és semmi nem készíthet fel arra, milyen érzés lesz a saját csemetéteket kézbe venni” – vallja Becky Schroeder amerikai blogger, aki mentálhigiénés szakember is egyben. Hangsúlyozza, hogy nem tartja magát tökéletes szülőnek, és a házassága sem immunis a gyermekvállalás jelentette kihívásokra. Mégis boldog anyuka, s ebben a következők miatt is óriási szerepe van a párjának…

Tisztelni fog azért, amin keresztülmentél

„Nem volt túl könnyű szülésem, és ezt valaki még nálam is jobban tudja: a férjem” – írja Becky, akinek a párja képes volt órákon keresztül szinte egyszerre fogni a kezét, a lábát, és tartani neki a vödröt. 

Nem titok, hogy az egész terhesség és világrahozatal dolog afféle misztikum a férfiak számára, s ezzel nincs is semmi gond. (Sőt, gyakran a nők is így vannak ezzel, amíg meg nem tapasztalják ők maguk.) 
A lényeg, hogy akár apás szülést terveztek, akár nem, a kedvesed szó szerint szuperképességeket fog tulajdonítani neked. És talán egy kicsit elszégyelli majd magát, amikor náthától kényszerül eljátszani a hősi halált…

Sokat nevettek majd, amikor grimaszol

Még a legkomolyabb pasik sem tudják megállni, hogy ne akarják a csöppséget mosolyra fakasztani. Ennek a legegyszerűbb módja a vicces pofavágás már időtlen idők óta.

Egészen új oldaláról ismerheted majd meg a párodat.
Becky a következőképpen fogalmaz: „Olyan grimaszba gyűrődik az arca, amit még sohasem láttam a vele töltött tíz év alatt. Még ha át is fut az agyamon, hogy mi a fenét csinál, látom, mennyire élvezi a műsort a kislányunk.”
Ja, és a grimaszoknak méltó kiegészítői lesznek a komplett állatkertet megszégyenítő hangeffektek…

Újrakezdené, pedig ez a legnehezebb feladat

A gyermekvállalás a legnemesebb, és egyben legnehezebb feladat is, amibe egy pár belevághat. 

A kedvesed valószínűleg kitartóan szállítja majd neked az aktuális sóvárgásod tárgyát – legyen az mentafagyi, sült krumpli vagy óriáspizza –, masszírozni fogja a duzzadt bokádat, és csendben magához ölel, amikor a fáradtságtól hisztizve nem találod önmagad.
Aztán amikor megérkezik a barázdált arcú, ordító emberpalánta, életed férfija valószínűleg arra a következtetésre fog jutni, mint Becky-é: hogy ebből a csodából egy nem elég.

Nem fél a büdös, ragacsos helyzetektől

A véletlenszerűen bekövetkező éjszakai kaki mindenkit pikáns helyzet elé állít. Az újdonsült szülőknek egyeztetniük kell, ki hárítja el a vészhelyzetet, a bébi pedig jó eséllyel ordít, hiszen a produktum csípi a hátsó felét. 

Megáll majd az eszed, ahogy az erős férfikezek néhány nap után már rutinszerűen, mégis gyengéden kapják fel a kisbabát, hogy seperc alatt tisztítsanak és krémezzenek popsit, illetve cseréljenek pelenkát.
„Úgy csinálja, mintha mostantól ez is szerepelne a munkaköri leírásában” – meséli Becky, akinek a férje a pisitől és a büfitől sem riad vissza. A tiéd sem fog, nyugi!

Bátorít, hogy jó anya vagy

Az anyaszerep leghálátlanabb oldala, hogy talán sosem érzed majd magad benne elég jónak. Pedig hidd el: ha a külső nyomást félretéve kizárólag az ösztöneidre hallgatsz, minden bekerül a megfelelő kerékvágásba. 

Egy csemetével folyton új szituációk adódnak, tehát nem cselekedhetsz mindig úgy, ahogy a könyvekben olvastad. Ha egy kívülálló mondja majd, hogy szupermami vagy, talán nem is hiszel neki, elvégre nincs ott a legkínosabb helyzeteknél.
Az apuka viszont ott van. Amikor tehát ő mondja, hogy egyszerűen fantasztikus vagy, igazi gondoskodó anyuka, fogadd a bókot mosolyogva! „Nekem ez a visszajelzés segít, hogy végigcsináljam a hétköznapokat” – vallja be Becky, aki természetesen a viszontagságokkal együtt odavan a szülőlétért.

… ha félsz, hogy mégsem lesz jobb

Nem Becky mondja, hanem mi: amennyiben kétségeid vannak a kapcsolatotok stabilitását illetően, semmiképpen se azzal próbáljátok orvosolni, hogy gyermekvállalással új szintre emelitek. 

Ha közösen vállaltok felelősséget egy kisemberért, akkor egy életen át felbonthatatlan kötelék lesz köztetek
Félelem vagy másfajta ellenérzés esetén alaposan fontold meg, hogy a jelenlegi partnered-e az a férfi, akit a kapocs révén örökre a mindennapjaid részesévé kívánsz tenni – és ő-e az, akit a te lurkódnak öröm lesz apának szólítani.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást