Alapvető öltözködési szabályok állásinterjúra

Alapvető öltözködési szabályok állásinterjúra

Címlap / Stílus / Divat / Alapvető öltözködési szabályok állásinterjúra

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az ember életében az állásinterjúk. Ami pedig még meghatározóbb lett, az a külsőségek összjátéka, hiszen már magából az öltözékedből eldöntheti a munkáltató, hogy téged akar-e alkalmazni.

Első benyomás

Akár csak az élet számos területén, az állásinterjún is meghatározó az első benyomás. Az első benyomás a leghatározóbb és általában a külsőségek alapján ítélik meg, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen öltözetet választasz.
Ha túl vagy az első mustrán és kialakítottak rólad egy véleményt, onnantól kezdve már nagyon nehéz változtatni ezen, tehát mindenképpen ügyelj arra, hogy pozitív benyomást kelts az öltözeteddel.

Visszafogottság

Az állásinterjún mindenképpen a visszafogott stílus ajánlott még a nyári időszakban is, amikor persze nagy a kísértés, hogy a rövidebb szoknyát és a kivágottabb felsőt vegyük fel.
Itt a személyiségünket és a tudásunkat kell eladnunk, éppen ezért egyáltalán nem szabad hangsúlyoznunk az egyéb adottságainkat, már csak azért sem, mert ezeket egy visszafogottabb ruházatban is hamar észreveszik.

Szoknya és nadrág

A szoknyákat tekintve az általánosan elfogadott az éppen térd felé vagy térd alá érő szoknya. Állásinterjúkon általában a térd alá érő szoknyákat érdemes előnyben részesíteni, valamint a különféle nadrágkosztümöket.
Egy állásinterjú célja a kellemes benyomás és semmilyen elterelő, kihívó külső részlet szükségtelen.

Felső öltözet

Bár nyáron tényleg sokkal kényelmesebb egy kivágottabb felső, az állásinterjú alkalmával mégis inkább a nyári ingeket részesítsük előnyben.
Ha elég zárt a blúz, akkor a váll kilátszódhat, azonban inkább takarjuk el a vállunkat, hiszen a kicsit zártabb és többet takaró felső öltözékek sokkal meggyőzőbbek. Válasszunk fehér inget, vagy valamilyen halvány árnyalatot, de mindenképpen kerüljük a feltűnő és rikító színeket.

Cipő és táska

Mindenképpen megegyező színű cipőt és táskát viseljünk. A harisnya viselete télen és nyáron egyaránt fontos ebben a helyzetben.
A cipő tekintetében inkább a zárt, vagy csupán hátul nyitott, valamint a közepes sarokmérettel rendelkező cipőket válasszuk. Fontos, hogy ne csak szép legyen, de magabiztosan tudjunk benne közlekedni is.

Színek

Figyeljünk a színekre ne csupán a táska és a cipő tekintetében. Általában a konzervatívabb színeket részesítik előnyben a munkáltatók az állásinterjún. Érdemes odafigyelni arra, hogy az alsó öltözet, a szoknya vagy a nadrág vagy egyforma színű, vagy egy árnyalattal sötétebb legyen a felső ruházatnál.
A barna és a szürke kicsit unalmasnak hathat, ezzel ellentétben a rikító sárga, esetleg lila színek komolytalanságot tükröznek. Inkább a pasztell és krémes színeket részesítsük előnyben.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!