Alapelemek, amik meghatározzák személyiségedet – neked milyen tanácsokat tartogatnak?

Alapelemek, amik meghatározzák személyiségedet – neked milyen tanácsokat tartogatnak?

Címlap / Életmód / Ezotéria / Alapelemek, amik meghatározzák személyiségedet – neked milyen tanácsokat tartogatnak?

Az uralkodó őselemek közé tartozik a víz, a tűz, a föld és a levegő. Ezek az őselemek alapjaikban határozzák meg az emberek személyiségét, de további alcsoportokra bonthatóak, amik pontosítanak a tipikus jellemvonásokon.

Tűz, víz, levegő és föld

Először is tisztázzuk, milyen őselem uralkodik a te horoszkópod felett! A tűzjegyűek közé tartoznak a kosok, oroszlánok és nyilasok. A vízjegyűekbe a rákok, a skorpiók és a halak sorolhatóak, míg a levegőjegyűekhez a mérlegek, a vízöntők és az ikrek. A további jegyek, a bakok, a bikák és a szüzek azok, akik a föld elemek közé tartoznak.

Az elemek most már egyértelműek, de mi a helyzet az alcsoportokkal? Minden elemben található egy kardinális, egy szilárd és egy változó jegy, amik plusz tulajdonságokat biztosítanak tulajdonosaik számára, és minden elemben más-más személyiségvonásokat hívnak életre.

Kardinális jegyűek a bakok, a mérlegek, a rákok és a kosok, szilárd jegyűek a bikák, a vízöntők, az oroszlánok és skorpiók, változó jegyűek pedig a szüzek, az ikrek, a halak és a nyilasok.

Kardinális, szilárd és változó

A kardinális jegyűek képviselik az aktivitást, az energiát, a pörgést. Mindig céltudatosak, magabiztosak és határozottak, semmit sem tesznek véletlenül, folyton gondolkodnak, analizálnak, és a következő lépésen agyalnak. Vezetőnek, főnöknek születtek.

A szilárd jegyűek nem olyan energikusak, mint a kardinális jegyűek, ám ezt ellensúlyozzák kitartásukkal, öntörvényűségükkel. Mindig megfontoltan, előrelátóan döntenek, ugyanis számukra nem csupán a cél, hanem az oda vezető út is éppolyan fontos. Állhatatosak, kitartóak és egyértelműen helytállnak az életben.

A változó jegyek – ahogy nevükből is ered – rendkívül rugalmasak, simulékonyak, alkalmazkodó képesek. Gyorsak és alapvetően jellemző rájuk a mozgékonyság, ami nem csupán a fizikai, hanem a szellemi létben, gondolkozásban is megnyilvánul.

A tűz elem jegyei

A tűz az emberek életében az energiát, a meleget szimbolizálja, és ez illik az elem képviselőire is. Ők mindig határozottak, talpraesettek és vonzzák a többieket – akárcsak a tűz az éjszakában.

A tűz elem szilárd jegye az oroszlán. Az ide tartozó emberek központi szerepüket alapvetőnek tartják, született vezetők. Szilárd energiájuk arra összepontosítják, hogy összetartsák és irányítsák az embereket.

A tűz elem kardinális jegye a kos. Esetében meghatározó az önfejűség, a céltudatosság, amit a tűz energiájából merít. Gyors és valódi, nyers, elsöprő energia jellemzi.

A tűz elem változó jegye a nyilas, aki rugalmasságáról híres. Esetében a nyers energia fölött győzedelmeskedik az irányítás, ő ugyanis nagyban gondolkozik, és mindig rugalmasan változtat céljai érdekében.

A víz elem jegyei

A víz elemű emberek mindenhez érzelmi alapon közelednek, nem is akarják elhinni, hogy valakik képesek pusztán észérvek alapján dönteni. Ösztönösek, nyugodtak és alkalmazkodó képesek.

A víz elem kardinális jegye a rák. Legnyilvánvalóbb szerepe az életben az anyaság, ezt találja a kiteljesedés csúcsának. Mindig keresi a lehetőséget, hogy érzelmeit kinyilatkoztassa, és másokat is erre bátorít.

A víz elem szilárd jegye a skorpió. Rejtett érzelmek jellemzik, ő a víz jeges megnyilvánulási formája.

Nagyon zárt, de elsöprő ereje csak arra vár, hogy kirobbanhasson – és akit megszeret, azt többet nem ereszti.

A víz változó jegye a halak. Annyira simulékony, oldott, amennyire csak lehetséges. Folyamatosan áramolnak érzelmei, amiből adódóan rendkívül nyugodt és kompromisszum kész.

A levegő elem jegyei

A levegő elemű emberek jellemző tulajdonságai közé tartozik az alkalmazkodás és a kötetlenség, nyitottság. Rendszerint mozgékonyak, közvetítenek, összekötnek.

A levegő kardinális jegye a mérleg. Olyan érzelmekkel telített emberek tartoznak ebbe a jegybe, akik szívesen teremtenek kapcsolatokat. Összekötő erejük nem csak az emberekre, hanem eszmékre is kiterjed.

A levegő elem szilárd jegye a vízöntő. Sokkal kevésbé rugalmasak, mint a mérlegek, érezhető esetükben a határozottság. Nehezen alkalmazkodik, ha a valóság nem passzol ahhoz, amit elképzelt, jóval inkább azt igényli, hogy hozzá idomuljanak.

A levegő változékony jegye az ikrek. Keresi a kapcsolatot mindennel és mindenkivel, de borzasztóan nehezen mélyül el, folyton a felszínen lebeg. Legnagyobb feladata és kihívása az életben, hogy a dolgok mögé láthasson.

A föld elem jegyei

Az ebbe a csoportba sorolható emberek tagjai két lábbal állnak a földön. Realisták, megbízhatóak és állhatatosak. A stabilitás a legfontosabb számukra, legyen szó párkapcsolatról, vagy anyagiakról.

A föld elem kardinális jegye a bak. Az egyik öntudatosabb és becsvágyóbb jegy, képes mindent alárendelni a céloknak. Ez veszélyes játszma, mert borzasztó sikeres lehet, de a megvalósítás során mindenki sérülhet – saját maga is.

A föld elem szilárd jegye a bika. Törekszik arra, hogy mindent megtartson, amit elért, és hogy gyarapítsa a már megszerzett javakat. Ő is hajlamos rá, hogy a személyisége fölé helyezze mindezt, az egyensúlyra figyelnie kell.

A föld elem változékony jegye nem is lehetne más, mint a szűz. Ennek a jegynek tagjai már képesek elszakadni a földi javaktól, esetükben jelentősen megnyilvánul az intellektus. Ez nem jelenti azt, hogy nem fontosak számukra a földi javak, de nem ez az elsődleges.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást