Ahol különleges darabokat szerezhetsz be – 5 budapesti vintage bolt

Ahol különleges darabokat szerezhetsz be – 5 budapesti vintage bolt

Címlap / Stílus / Divat / Ahol különleges darabokat szerezhetsz be – 5 budapesti vintage bolt

Nincs ínyedre, amikor valamelyik ruhadarabod szembejön veled az utcán? Ez biztosan nem fordul elő veled, ha a vásárlást valamelyik vintage boltban ejted meg! Erre számos lehetőséged van Budapesten, hiszen egyre több az egyedi, különleges, divatos darabokat árusító hely, ezekről készítettünk most nektek egy összeállítást.

Retrock

Budapest egyik legnépszerűbb vintage boltja a Retrock, ahol az egyedi tervezői daraboktól kezdve a régi, használt, de jó állapotú különlegességekig minden fellelhető. Az üzlet az Anker közben található, de emellett webshopjuk is van, amely külön egyedi árukészlettel rendelkezik.

Ha szeretnél, itt vásárolhatsz külföldi, kisebb tervezőcsapatok ruháiból ugyanúgy, mint a nagyobb, klasszikus márkák holmijából. Ami egyedivé teszi a boltot, hogy árukészletét gondosan megválogatja, éppen ezért aki ide ellátogat, csakis a minőségi cikkekkel találkozhat.

Így annak ellenére, hogy ez lényegében egy second hand üzlet, mégis sajátos, egyéni stílust képvisel, szembemenve az elcsépelt, populáris divattal.

Régi bőrkabátokért, szexi ruhákért, vagány farmerokért, táskákért mindenképpen térj be ide!

Szputnyik Shop

Az Astoriától nem messze található bolt igazi ikonná fejlődött az évek során, magát a régi és az új, a romantikus vintage és a proaktív modern stílusok kombinációjaként, divatfogalomként szereti aposztrofálni.

Mindenki, aki ide ellátogat, garantáltan talál a stílusához illeszkedő ruhadarabokat, hiszen pont az biztosítja az üzlet sokoldalúságát, eklektikusságát, hogy mindenféle “műfajú” holmi megtalálható itt.

A Szputnyikban minőségi, a világ minden tájáról érkezett ruhák, kiegészítők, valamint egyedi tervezői darabok vásárolhatók meg.

Tekintetet vonzó bundákat, kreatívan megmunkált fülbevalókat, nyakláncokat, egyedi mintájú, jópofa képpel ellátott pólókat itt egyaránt találsz. A hely nem véletlenül a turisták nagy kedvence.

LoveBug Vintage

Annyiban tér el ez a „bolt” a többitől, hogy itt online is nyélbe lehet ütni a vásárt.

Az online vintage shop 2010 óta elégíti ki a különleges darabokra vágyók igényeit.

Minden termék egyedi darab, sok esetben igazi régiségről, kincsről van szó. 2012 óta egy Margit körúti szalonban is lehet válogatni a ruhák közül.

A koncepció olyan retro darabok közkézre adása, melyek megfeleltethetőek a mai divatnak is, így a vásárló mégsem válik különc csodabogárrá.

Alacsony árak, barátságos légkör, és rengeteg jó ruha, kiegészítő – ez az, amivel itt várnak.

Nemruci

A Csendes kávézóban nyitotta meg saját turkálóját az ismert énekesnő, Németh Juci, aki régóta a vintage ruhák és a turkálók szerelmese.

A butikban a bohókás, eklektikus stílus dominál, ahol valóban egyedi darabokat lehet kifogni 2-3 ezer forintért.

Az énekesnő utazásai során gyűjtögette a különböző holmikat, melyeket itt bocsát megvásárolható áruként a kezünkre.

Tréfásan a bolt a 3rd hand clothes alnevet viseli, jelezve ezzel, hogy a szelektáló kéz Németh Jucié.

Mindenképp nézzetek be ide, és kövessétek a turi Facebook oldalát, ahol mindig értesülhettek az aktuális árukról vagy akciókról!

TRASH13

A Veres Pálné utcában található bolt kisebb, családiasabb, viszont annál nagyobb kincsek találhatóak benne.

A kínálat egy rock&roll életstílust kíván sugallni, minden vintage darab a modern történelem és az új kor keveréke által inspirált.

Vintage boltként és designer turkálóként egyaránt meghatározhatjuk a helyet, melynek a hangulata nagyban hasonlít például a Retrockéhoz, csak sokkal olcsóbb.

Minden ruhából csupán egy darab van, éppen ezért érdemes hamar lecsapni rá, ha kinéztük. Különleges kabátokat, magasított derekú, divatos farmerokat az őszre itt ajánlatos beszerezni!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást