A legjobb samponok száraz hajra – öt tipp, hogyan tápláljuk és hidratáljuk hajunkat

A legjobb samponok száraz hajra – öt tipp, hogyan tápláljuk és hidratáljuk hajunkat

Címlap / Stílus / Haj / A legjobb samponok száraz hajra – öt tipp, hogyan tápláljuk és hidratáljuk hajunkat

1. Találjuk meg a tökéletes sampont magunknak!

Sokan ragaszkodnak egyetlen samponmárkához, és akkor is azt vásárolják, amikor minden ápolás ellenére száraz, töredezett lesz a hajuk. Pedig gyakran pont a sampon okozza a problémát, még akkor is, ha pont száraz hajra találták azt ki. Ennek oka a vegyszerekben, illatanyagokban keresendő. A hajunk nem biztos, hogy minden ápoló összetevőt tolerál, amit jelezni is fog az egészsége felborulásával. Ezért érdemes kipróbálni például a természetes összetevőket tartalmazó samponok ismertebb képviselőit. Esetleg házi készítményekkel próbálkozni, amíg rá nem jövünk, hogy valóban a samponban található vegyi anyagok okozták a problémát.

2. Válasszunk minőségi hajápolókat!

Rendkívül fontos megjegyezni, hogy sajnos az olcsó samponok és hajápolók mindig több vegyi anyagot fognak tartalmazni. Ezekkel ugyanis olcsóbban előállítható az adott hajápoló, mintha természetes anyagokat tartalmazna. A jól ismert minőségi márkák sokszor igazi olajokat, vitaminokat és ápolókat használnak, amelyek segítenek helyreállítani a haj nedvességtartalmát. Az olcsó márkák viszont nem ritkán csak látszólagos megoldást nyújtanak. Ezért ha valóban tartós, és hatékony eredményt szeretnénk elérni a hajunkon, mindenképp minőségi márkák száraz hajra való samponjait és hajápolóit keressük.

3. Ne csak a hajunkra, de a bőrünkre is gondoljunk!

Nem kőbe vésett, viszont általában elmondható, hogy akinek a fejbőre száraz, annak a bőre is száraz. A bőr és a fejbőr pedig valamilyen szinten kapcsolódik, ezért nem érdemes csak a hajproblémát orvosolni. Hidratáljuk magunkat rendszeresen. Igyunk elég vizet, ha száraz a levegő számunkra otthon, akkor használjunk párásítót vagy tartsunk sok szobanövényt. Ezek az apróságok mind kihatnak a hajunk szerkezetére is.

4. Szedjünk vitaminokat a hajunk egyensúlyához!

A szépségvitaminok olyan ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak, amelyek segíthetnek helyreállítani a haj felborult egyensúlyát. A száraz haj is egy ilyen felborulás jele. Éljünk vele, és a minőségi hajápoló termékek mellett szedjünk bátran megfelelő vitaminokat is. Persze, ezekből is érdemesebb a minőségit választani, hiszen az ilyen termékek beltartalma sokkal magasabb, ami hatékonyabb eredményekhez vezet.

5. Tanuljunk meg kevésbé stresszelni!

A stressz alapszinten képes összezavarni a testünk működését. Persze, a stresszes helyzeteket leállítani csak úgy nem mindig lehet, viszont kezelni igen. Tanuljunk stresszoldó technikákat, próbáljuk ki a meditációt – meglátjuk majd, ahogy belül is lenyugszunk, úgy kívül is elképesztő pozitív változás jelentkezik a hajunkat illetően többek között.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást