Életmód / Táplálkozás

A homár visít, mikor megfőzik? 10 tévhit az evéssel kapcsolatban

A homár visít, mikor megfőzik? 10 tévhit az evéssel kapcsolatban

A kóla szétmarja a gyomrot

Több olyan „elrettentő” videót is láttam már, amiben kólával pucolnak vécét vagy tisztítanak foltokat a konyhában. Az igaz, hogy az üdítő tartalmaz citrom- és foszforsavat is, azonban olyan kis mennyiségben, hogy az nem káros a szervezetre. A saját gyomorsavunk százszor erősebb és még a narancslében is több a sav, mint a kólában. 

Azért kívánsz egy ételt, mert a testednek szüksége van rá

Ha ez igaz lenne, az én szervezetem csak csokival működne. A kívánósságnak inkább a stresszhez van köze, mert ilyenkor kívánunk olyan ételt, ami „megjutalmaz” vagy „megnyugtat minket”. Ez lehet a nagyi levese, a túrórudi vagy bármi, amit szeretünk. 

A homár visít, mikor megfőzik 

Sok szegény homár élete végződik egy lobogó vízzel teli fazékban, de a magas hang, amit ilyenkor hallunk, nem az ő végső kiáltásuk, hanem a gőz, ami a páncéljuk alól sűvítve távozik, mint a teáskannából. A homároknak nem túl fejlett az idegrendszere, azért vajmi kevés fájdalmat éreznek. 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást