Így beszélj az exedről az új barátodnak

Így beszélj az exedről az új barátodnak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Így beszélj az exedről az új barátodnak

Minden bizonnyal csak idő kérdése, hogy a rád váró randik egyikén szóba kerüljön a legutóbbi exed. De vajon hogyan tudsz róla ésszerűen nyilatkozni? Mit mondhatsz a korábbi kapcsolatodról, ha szeretnéd a helyükön kezelni a dolgokat?

Ahogyan az exedhez állsz

Sokkal többet elmond az érzelmeidről az, ahogyan megszólalsz az exedről, mint az, amit valójában mondasz róla. Ha a világ legszörnyűbb és legelviselhetetlenebb emberének állítod be, azzal nem fogod elnyerni a leendő pasid szimpátiáját, sőt…

Azt viszont jó eséllyel bebizonyítod neki, hogy valami még mindig megmozdul benned, ha beszélned kell az egykori nagy Ő-ről, és a legkevésbé sem leszel szimpatikus azzal, ha negatívan nyilatkozol róla. Egyszerűen azért, mert az embernek óhatatlanul is eszébe jut, hogy minden csodásan alakuló kapcsolatnak lehet szakítás a vége, és senki nem akarja visszahallani magáról, hogy mennyire borzasztó ember (akkor sem, ha az állításnak nincs valódi alapja, és akkor sem, ha van).

Az érzelmi függőség

A másik rossz pont, amit az ex szidásával bezsebelhetsz, az éppen az az erős érzelem, amiről a kifakadásoddal bebizonyítasz. A gyűlölet is érzelem, mégpedig nagyon intenzív, talán van annyira erős, mint maga a szerelem. Akihez semmilyen szinten sem kötődsz, azt nem tudod gyűlölni, legfeljebb „meg lehet róla a véleményed”.

Az exednek azonban – legalábbis akkor, ha tényleg túl vagy rajta – leginkább hidegen kell hagynia. Akkor tudhatod, hogy már egyáltalán nem érdekel, ha fel sem merül benned, hogy ennek az ellenkezőjét bizonygatnod kell. Totálisan hidegen hagy, és erről nem meggyőzni próbálod magadat, hanem valóban így is érzel.

Ne is beszélj róla?

De ha tökéletesen kikerülöd az ex-témát, azzal sem azt bizonyítod, hogy nem kötődsz már hozzá, sőt. A volt pasid említésének totális kizárása szinte pont olyan rossz, mint az előző példa. Ugyan az első randikon szinte tabutémának számítanak a korábbi partnerek, ha mégis szóba kerülnek, nem feltétlenül az a jó megoldás, hogy kivágod magadat a beszélgetésből.

Ez ugyanis ismét arra utal, hogy még vannak lezáratlan érzelmeid, és nem igazán tudsz tiszta fejjel, semlegesen gondolkozni róla. Mivel ez a leendő barátod számára gyanús és zavaró lehet, sokkal rosszabb pontot szerzel magadnak, és bizonytalanságban hagyod, ha mellőzöd a kínos, de megkerülhetetlen témát.

Legyél őszinte

Ha komolyan gondolkozol az új sráccal, akkor inkább ne kertelj, és legyél vele őszinte! Előbb-utóbb úgyis kiderül, ha nem mondasz igazat, és mivel az ex meglehetősen kínos téma, örökre beékelődhet közétek a féltékenység, feltéve, hogy utólag buksz le a füllentéseddel.

Na persze nem kell részletekbe menően elemezned az eseményeket! A legjobb, ha tárgyilagos maradsz. Mondd el, miben láttad a problémák forrását, mi volt az a pont, amikor már úgy érzeted: innen nem vagy hajlandó folytatni! Esetleg azt is elmesélheted, milyen tanulságokat vontál le a történtekből, hiszen ezzel azt sugallod, a konzekvenciák már a zsebedben vannak, és a friss tapasztalatokkal megtűzdelve készen állsz a rád váró boldogságra.

Csak néhány perc

Koncentrálj rá, hogy ne az exed töltse ki a beszélgetéseteket, hiszen nem szerencsés, ha a randiról úgy mentek haza, hogy a másikról alig tudtatok meg valamit, de az exeket alaposan kiveséztétek. Néhány perc mindkettőtöktől – ennyi bőven elég, hogy felmérjétek a terepet és tisztázzátok, mennyire nem számítanak a korábbi kapcsolatok a jelenben.

Amennyiben barátok maradtatok, az jó pont is lehet a továbblépés szempontjából, hiszen a legtöbbször azt mutatja, hogy túl vagytok a másikon. Ezt jó ötlet megemlítened, de azért emeld ki, hogy nem beszéltek minden nap, csupán ritkán váltotok néhány levelet, vagy telefont egymással. Így az új barátodat nem éri majd váratlanul az ex „felbukkanása”, és elkönyvelheti magában, hogy a korábbi érzelmeid már teljesen kihűltek.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!