Már az első vacsorán kiderül, hogy tényleg tetszel-e a pasinak. Ezekre a jelekre figyelj!

Már az első vacsorán kiderül, hogy tényleg tetszel-e a pasinak. Ezekre a jelekre figyelj!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Már az első vacsorán kiderül, hogy tényleg tetszel-e a pasinak. Ezekre a jelekre figyelj!

Sok különös tanulmánnyal találkoztunk már az elmúlt időszakban, de a Cornell University kutatása még minket is meglepett. Elöljáróban csak annyit mondunk, a kutatók is azt javasolták a férfiaknak az eredményeket látva: nyugodjanak le egy kicsit.

Ha lecsap az utolsó pizzaszeletre, bejössz neki

A kutatás során 2 héten keresztül figyelték meg a párokat egy „all you can eat”, azaz „egyél, amennyi beléd fér” típusú olasz étteremben. Szerintünk mondjuk már az is megérne egy tanulmányt, hogy ki viszi ilyen helyre a kiszemeltjét első randizni, de a tudósokat most nem ez érdekelte. Arra voltak kíváncsiak, mennyit esznek a férfiak, ha igazán le akarják nyűgözni vacsorapartnerüket.

Míg a közhiedelem szerint a nők ilyenkor csak egy kis tálka salátát esznek, nehogy urambocsá’ a férfi rájöjjön, hogy időnként ők is megéheznek, addig a férfiak az evés terén próbálják megmutatni, mire képesek.

A vizsgálatok szerint ha egy férfinek igazán tetszett a partnere, akkor 93%-kal több pizzát fogyasztott el, de még mielőtt a szívedhez kapnál, hogy a szerelem taszítja a korai szívkoszorúér-betegségbe a férfiakat, gyorsan hozzátesszük: 86%-kal több zöldséget és salátát is ettek.

A nők legalább bevallották, ha sokat ettek

A vizsgálatot végző kutatók egyébként távozáskor oda is léptek a párokhoz, és megkérték őket, hogy töltsenek ki egy rövid kérdőívet – ha valami még hiányzott volna egy romantikus randihoz. Ebben arról kérdezték őket, hogy mennyire érzik telítettnek magukat, illetve mennyire jó étvággyal ettek. Az eredmények szerint ugyan a nők étkezési szokásai nem változtak, függetlenül attól, hogy randevún vagy más alkalmon ettek – ennyit a sztereotípiákról – mégis nagyobb arányban számoltak be arról, hogy úgy érzik, túl sokat, vagy túl gyorsan ettek.

Dr. Kevin Kniffin, a tanulmány vezető kutatója elmondta, a háttérben nagy valószínűséggel az áll, hogy a férfiak az evési képességeikkel próbálják lenyűgözni a partnereiket. Ezt támasztja alá az is, hogy a tengerentúlon egyébként nagyon népszerű evőversenyeken is főleg férfiak indulnak, illetve sok kultúrában úgy gondolják, a nagy adagok elfogyasztása összefüggésben áll a férfiassággal. Nem véletlen, hogy a kiadós ételeket magyarul is szokás „férfias adagnak” nevezni.

A tanulmány szerzői minden esetre megjegyzik, hogy az evésen keresztül lenyűgözni valakit veszélyes szokás, és a férfiak jobban tennék, ha felhagynának vele. A túlevés ugyanis gyorsan szokássá válhat, a nehéz, súlyos ételek, vagy egyszerűen csak a szükségesnél nagyobb adagok elfogyasztása pedig gyorsan túlsúlyhoz, és ezzel együtt veszélyes betegségekhez vezet. Innen is üzenjük tehát: uraink, nem csorbul a szemünkben senki férfiassága, ha nem eszik, amikor nem éhes, esetleg néha-néha egy adag saláta kerül csak vacsora gyanánt a tányérjára.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!