6 egészséges fogyasztó masszázs

6 egészséges fogyasztó masszázs

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 6 egészséges fogyasztó masszázs

Van, aki diétázik, esetleg koplal, van aki a mozgásmennyiségét növeli a kívánt súly elérése érdekében és van, aki a masszázsokhoz folyamodik. Ismerd meg a leghatékonyabb egészséges fogyasztó masszázsokat.

Nyirokmasszázs

Egyik legjobb módszer a zsírszövetek fellazítására és a cellulitisz eltüntetésére. Gyengéd mozdulatok alkotják, a masszőr körkörösen, nyomó-simogató mozdulatokkal masszírozza át testünket.
Hatására szinte azonnal tapasztalható a súlyvesztés, ráadásul bőrünk szebb, feszesebb, egyenletesebb lesz. A nyirokmasszázs emellett segít a szervezet regenerálódásában, serkenti a salakanyagok kiválasztódását a szövetekből, illetve a felesleges salakanyag kiürülését.
Egyben aktivizálja az immunrendszert, segít a szervezetben megtalálható gyulladások gyógyulásában. Különösen ajánlott ödémák esetén, migrénes fejfájás, gyomor- és bélrendszeri panaszok, valamint alvászavarok esetén. 

Kavitáció

Más néven ultrahangos zsírbontás az egyik leghatékonyabb alakformálási rendszer. Szétroncsolja a zsírsejteket és segít a szervezetnek azok elszállításában. Néhány héten belül a problémás testrészeiden egyértelműen látható változást fogsz tapasztalni, ruhaméreted egy számmal szinte biztosan csökken majd.
A kavitáció egy olyan fájdalommentes, vérkeringést serkentő kezelés, amely csökkenti a zsírszöveteket és a narancsbőrt. A kezelés általában nyirokmasszázzsal egészül ki, így a fogyás mellett részesülsz annak egészségre gyakorolt pozitív hatásaiból is.

Svéd masszázs

Ez a klasszikus masszázstípus öt fő elemből áll.
A simítás, mint bevezető szakasz harmóniát teremt köztünk és a masszőr között, és felkészíti testünket a folytatásra.
A dörzsölés hatására leválnak a bőr elhalt hámsejtjei, a bőrben vérbőség jelentkezik, és felszabadulnak az izomletapadások.
A gyúrás felfrissíti az izmokat, emellett segíti a megfelelő vér- és nyirokkeringést, fokozza az anyagcserét és megszűnteti a fáradtságérzetünket.
Az ütögetés felfrissíti az izmokat és szintén fokozza a vérkeringést, a rezegtetés pedig levezető, egyben nyugtató, fájdalomvcsillapító hatással bír.

Orosz zsírégető masszázs

Az orosz masszázsban a kezelés során a masszőr mozdulataival összetöri a zsírsejteket, illetve egy speciális krémet használva segít a maximális hatás elérésében.
A masszázs segíti a méreganyagok tisztulását, a kezelés élénkíti a belek perisztatikus mozgását. Jónéhány centit fogyhatunk vele viszonylag rövid idő alat, emellett úgy tisztítja szervezetünket, hogy az egy egész tisztító kúrának is megfelel. 

Orvosi szívópumpás masszázs

Ha ötvözni szeretnénk a masszázst és a köpölyözést, akkor válasszuk az orvosi szívópumpás masszázst. Ez lehetővé teszi, hogy a köpölyözéshez hasonlóan a bőrt és az alatta lévő kötőszövetet beszippantsuk az edénybe, és így végezzük a kívánt mozdulatokat.
Amellett a kezelés része a masszázs is, ami segít ellazítani izmainkat és segít szervezetünknek abban, hogy a felgyűlt salakanyagok könnyebben és hatékonyabban távozhassanak szervezetünkből. A szívópumpa alkalmazása segít megszabadulni a narancsbőrtől, emellett fiatalítja a bőrt és hatékonyan méregteleníti szervezetünket.

Shiatsu masszázs

Ez a masszázstípus a keleti masszázs és az akupunktúra kereszteződése. A lényege, hogy a masszőr ujjaival azokat az akupunktúrás pontokat masszírozza, amelyek az étvágyért felelősek. A kezelés nagyon jó arra is, ha folyton visszatérnek ránk a leadott kilók, és valami más problémát gyanítunk ennek hátterében.
A Shiatsu masszázs elemei segítenek abban, hogy feltérképezd ezeket a problémákat, és a kezelés arra hasson, ami a hízást eredetileg okozza. Vagyis nem csak fogyaszt, de lappangó betegségeket is kezeltethetsz vagy megelőzhetsz ezzel a módszerrel.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!